Ποινική δίωξη σε βάρος του Β. Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών και χρηματοδότησης και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών, ασκήθηκε σε βάρος του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του Noor 1.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διενεργούσε η Εισαγγελία Πειραιά, ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά.

Εκτός από τον Β. Μαρινάκη, οι κατηγορίες αφορούν και στους συνεργάτες του Νίκο Συντυχάκη, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και τον ναυτασφαλιστή, Ηλία Τσακίρη.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα ζητεί με παραγγελία της να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζητεί, επικαλούμενη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Τέλος, απαγορεύτηκε στον κ. Μαρινάκη η έξοδος από την χώρα ως πρόσθετο μέτρο.