Εκατοντάδες αμερικανικά ΜΜΕ καταγγέλλουν τον «βρώμικο πόλεμο» του Τραμπ κατά του Τύπου

Πάνω 300 δημοσιογραφικοί οργανισμοί στις ΗΠΑ αφιερώνουν σήμερα τα κύρια άρθρα τους σε εκστρατεία υπέρ της ελευθεροτυπίας με αφορμή της επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Τύπου.

Η εφημερίδα Boston Globe απηύθυνε έκκληση την περασμένη εβδομάδα στα αμερικανικά ΜΜΕ να καταγγείλουν μαζικά τον «βρώμικο πόλεμο» του προέδρου κατά των Μέσων Ενημέρωσης χρησιμοποιώντας το hashtag #EnemyOfNone -απάντηση στον χαρακτηρισμό «εχθροί του λαού» που επιφυλάσσει συχνά ο Τραμπ στους δημοσιογράφους-.

To σημερινό κύριο άθρο της Boston Globe: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι εχθροί»To σημερινό κύριο άθρο της Boston Globe: «Οι δημοσιογράφοι δεν είναι εχθροί»

Μέχρι χθες το πρωί 343 εφημερίδες και ειδησεογραφικοί ιστότοποι είχαν δηλώσει συμμετοχή στην εκστρατεία, ανάμεσά τους οι Νew York Times, οι Chicago Sun Times, η Philadelphia Inquirer και η Miami Herald.

«Ο ελεύθερος Τύπος σε χρειάζεται», επιγράφουν το κύριο άθρο τους οι New York Times «Ο ελεύθερος Τύπος σε χρειάζεται», επιγράφουν το κύριο άθρο τους οι New York Times

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ενέτεινε τις τελευταίες εβδομάδες τις επιθέσεις του στα ΜΜΕ. Σε πρόσφατη συγκέντρωση οπαδών του στην Πενσυλβάνια έδειξε προς το μέρος των δημοσιογράφων που κάλυπταν την εκδήλωση χαρακτηρίζοντάς τους «ψεύτικες, αηδιαστικές ειδήσεις».

Ο απερχόμενος Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για ανθρώπινα δικαιώματα Ζεϊντ Ραάντ αλ Χουσεϊν λέει ότι τα σχόλια του Τραμπ κατά του Τύπου «δεν απέχουν πολύ από την προτροπή στη βία».