Εικόνες σοκ στον Πειραιά: Μετανάστης απείλησε να πετάξει μωρό!

Εικόνες σοκ στον Πειραιά, με μετανάστη να κραδαίνει ψηλά ένα μωρό, έτοιμος να το πετάξει προς τους λιμενικούς!

Το πρωτοφανές σκηνικό έγινε λίγο μετά την «επιχείρηση» ενημέρωσης του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Παπαδόπουλο, ο οποίος κάλεσε τους πρόσφυγες να αποχωρήσουν από το λιμάνι.

Οι μετανάστες δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το λιμάνι και αντέδρασαν, κλείνοντας τον δρόμο στην πύλη Ε3. Μάλιστα, προχώρησαν και σε καθιστική διαμαρτυρία.

Εκείνη τη στιγμή ένας οδηγός επιχείρησε να περάσει από εκεί με το αυτοκίνητό του με έναν μετανάστη να χτυπάει το αυτοκίνητό του. Τότε οι λιμενικοί που βρίσκονταν επί τόπου, προσήγαγαν τον μετανάστη, ενέργεια που εξόργισε τους υπόλοιπους πρόσφυγες.

Και τότε συνέβη το απίστευτο: Ένας μετανάστης άρπαξε ένα μωρό στα χέρια του και το σήκωσε ψηλά έτοιμος να το πετάξει.

Δημοσιογράφοι, λιμενικοί και άλλοι μετανάστες που βρίσκονταν στο σημείο έπεσαν πάνω στον άνδρα προκειμένου να του πάρουν το παιδί από τα χέρια, κάτι που τελικά κατόρθωσαν μετά από λίγα δευτερόλεπτα επιστρέφοντας το μικρό παιδί στη μητέρα του.

Μετανάστες και πρόσφυγες έλεγαν, φωνάζοντας δυνατά, στους δημοσιογράφους ότι θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα, ότι δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο, και δεν πρόκειται να δεχθούν να φύγουν από τον Πειραιά.

Εδιωξαν τους δημοσιογράφους

Η «επιχείρηση» ενημέρωσης των προσφύγων δεν ξεκίνησε και ιδιαίτερα καλά, καθώς ο γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος έδιωξε τους δημοσιογράφους από το λιμάνι, με το ασύλληπτο επιχείρημα ότι «δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι»!

«Θα πρέπει ο χώρος να εγκαταλειφθεί από τις κάμερες» ανακοίνωσε ο κ. Παπαδόπουλος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των δημοσιογράφων, που θέλησαν να μάθουν γιατί σήμερα -μετά από τόσες ημέρες- η κυβέρνηση θέλει να κάνει μια ενημέρωση στο… σκοτάδι.

Όσο για το επιχείρημα του γ.γ. Μεταναστευτικής Πολιτικής; «Δεν θέλω να δω την εικόνα μου το μεσημέρι. Προσωπικά έχω ευθύνη της εικόνας μου. Είναι δική μου η εικόνα» είπε στους εμβρόντητους δημοσιογράφους.

Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν το πρωί τρεις γενικοί γραμματείς υπουργείων (Μεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλειου Παπαδόπουλου, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου, και Εθνικής Άμυνας, Γιάννη Ταφύλη), με σκοπό να πειστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να επιβιβαστούν σε πούλμαν και να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Γ. Κυρίτση: Παραμένει ο στόχος να αδειάσει ο Πειραιάς

Ο εκπρόσωπος του συντονιστικού οργάνου της κυβέρνησης για τους πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι παραμένει ο στόχος μεταφοράς, των μεταναστών και των προσφύγων του Πειραιά στον Σκαραμαγκά, έως τις 12 Απριλίου αλλά και ότι βασικός στόχος είναι να αδειάσει ο Πειραιάς έως το Πάσχα.