ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ: 26 άτομα βρήκαν τραγικό θάνατο στo «Κόκκινο Λιμανάκι»

Πάνω από 50 οι επιβεβαιωμένοι θάνατοι μέχρι τώρα από τις καταστροφικές φωτιές στην ανατολική Αττική – Τι δήλωσαν ο δήμαρχος Ραφήνας και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Ο δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούς μίλησε κάνοντας λόγο για 26 ακόμη νεκρούς σε χωράφι στην Αργυρά Ακτή της Νέας Μάκρης. Οι νεκροί βρέθηκαν κοντά σε ταβέρνα. Κάποιοι εξ αυτών είναι απανθρακωμένοι ενώ άλλοι έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να διαφύγουν και εγκλωβίστηκαν στο σημείο.

Πληροφορίες υπάρχουν και για ακόμη τέσσερις νεκρούς σε χωράφι πλάι σε παρακείμενη ταβέρνα. Πολίτης που μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 και στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, δήλωσε πως οι νεκροί βρέθηκαν μόλις 30 μέτρα από τη θάλασσα.

Ο κ. Ανδριόπουλος, διασώστης του ΕΚΑΒ δήλωσε στον ρεπόρτερ του News 24/7 Μάνο Φραγκιουδάκη πως τα θύματα είναι πιθανότατα οικογένειες καθώς βρέθηκαν μαζί σε μικρούς σχηματισμούς με πολλά εξ αυτών να εντοπίζονται αγκαλιασμένα.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ από την περιοχή που βρέθηκαν απανθρακωμένα τα σώματα 26 ανθρώπων στο «Κόκκινο Λιμανάκι»

Όσο περνάει η ώρα, μεγαλώνει η τραγωδία…

Και ενώ μέχρι στιγμής ο επίσημος απολογισμός μιλούσε για 24 νεκρούς, στο Κόκκινο Λιμανάκι οι διασωστές του Ερυθρού Σταυρού βρέθηκαν μπροστά σε αποτρόπαιο θέαμα.

Αρχικά σε ένα χωράφι κοντά σε μία παραλία βρέθηκαν τα απανθρακωμένα πτώματα συνολικά 25 ατόμων, τα οποία προφανώς ήταν μαζί στην προσπάθεια να σωθούν από τις φλόγες.

Στην περιοχή δεν υπάρχει ακτή αλλά βράχια, γεγονός που δείχνει ότι οι άνθρωποι που πρέπει να επιχείρησαν να βρουν διέξοδο στη θάλασσα, εγκλωβίστηκαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους μέσα στις φλόγες.

Αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί από την πυροσβεστική, αλλά το επιβεβαιώνει ο ΣΚΑΙ, λίγα μέτρα πιο πάνω βρέθηκε νεκρή μία γυναίκα, ενώ σε μία ταβέρνα στην περιοχή έχασαν την ζωή τους άλλα 3 άτομα.

Ο αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ, Μιλτιάδης Μυλωνάς δήλωσε στο Ραδιόφωνο 24/7 πως “δεν έχουμε πρόσβαση σε ανθρώπους πυο έχουν καεί. Την υπόθεση αυτήν την έχει αναλάβει η πολιτική προστασία. Δεν έχουμε κλήσεις για τέτοια περιστατικά. Οι διασώστες που έδιναν τη μάχη όλη τη νύχτα. Θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων. Δεν ξέρω πού θα φτάσει. Είναι εθνική τραγωδία. Οι άνθρωποι έπεσαν στη θάλασσα να σωθούν και μετά κατάλαβαν δεν υπήρχε μέρος να επιστρέψουν, στα σπίτια τους ή άλλες περιοχές. Για αυτό πήγε το λιμενικό να τους παραλάβει. ‘

Έχουμε όλο το ΕΚΑΒ σε εοτιμότητα. Ανθρώπους που γύρισαν από άδειες και ρεπό να βοηθήσουν, ώστε να καλύψουμε όχι μόνο την Κινέτα που ήταν το πρώτο περιστατικό, αλλά παντού. Το σημαντικό είναι πως έχουμε μια πόλη, της Αθήνας που πρέπει να είναι καλλυμένη, μαζί με τα προάστια. Είχαμε την τελευταία κλήση στις 05.15. Ήταν ευχάριστη, γιατί ήταν ένα παιδάκι με τη μητέρα του, στο Βουτζά. Έγινε διακομιδή στο Παίδων Αγίας Σοφίας και όλα είναι καλά. Πριν δυο ώρες είχαμε ένα άλλο περιστατικό, με ελαφρύ αναπνευστικό πρόβλημα, από την Κινέτα. Διεκομήσθη στο νοσοκομείο”.