“Εφυγε” ο Κώστας Κουτσομύτης

Σήμερα το μεσημέρι άφησε την τελευταία του πνοή στο «Σισμανόγλειο» νοσοκομείο, ο σκηνοθέτης των επιτυχιών Κώστας Κουτσομύτης.
Χθες το βράδυ μεταφέρθηκε στην Εντατική του «Σισμανόγλειου» με αναπνευστικά προβλήματα και σήμερα το μεσημέρι άφησε εκεί την τελευταία του πνοή. Ο Κώστας Κουτσομύτης εμφανίστηκε τελευταία φορά στην ΕΡΤ πριν λίγο καιρό, όπου ήταν καλεσμένος στην εκπομπή για τα πενήντα χρόνια της ελληνικής τηλεόρασης.
Η μεγάλη του καριέρα, ξεκίνησε από τη θέση του βοηθού σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ το 1965. Χρονιά που γύρισε και την πρώτη του ταινία μικρού μήκους «Το δωμάτιο». Ήταν μόλις είχε τελειώσει τις σπουδές του στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου της Βιέννης. Η πρώτη του ταινία «Θύματα Ειρήνης» ήρθε το 1966, σε σενάριο βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού.
Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός από τηλεοπτικές παραγωγές όπως ήταν τα «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Πρόβα νυφικού», «Κίτρινος φάκελος» , οι “Μάγισσες της Σμύρνης” κ.α.

Τον αποκαλούσαν ως τον σκηνοθέτη που είχε παντρευτεί την επιτυχία, καθότι γινόταν επιτυχία κάθε σειρά που σκηνοθετούσε. Αμίμητη ατάκα του ήταν: «Στα μηχανάκια της AGB αρέσουν τα σκουπίδια. Να φανταστείτε πως όταν παίζονταν τα “Βαμμένα κόκκινα μαλλιά”, που είχαν κάνει πάταγο, η AGB δεν τα ανέφερε καν στα πιο δημοφιλή σίριαλ».