ΕΕΑ: Ταφόπλακα για όσους κατάφεραν να επιβιώσουν στην κρίση η «ασφαληστρική μεταρρύθμιση»

Με σφοδρότατο τρόπο αντέδρασε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας στη νυχτερινή τροπολογία της κυβέρνησης που ενταφιάζει κάθε ελπίδα ανάκαμψης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Χατζηθεοδοσίου κάνει λόγο για ασφαληστρική μεταρρύθμιση και τονίζει ότι αποτελεί τη χαριστική βολή για όσους ελεύθερους επαγγελματίες κατάφεραν τα επιβιώσουν στα χρόνια της κρίσης.

«Κακώς τη μεταρρύθμιση αυτή την αποκαλούμε ασφαλιστική. Ασφαληστρική είναι καθώς αποτελεί μέρος της φορολογικής επιδρομής σε όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας. Μεγάλοι χαμένοι βέβαια οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίοι που θα δουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται και τις εισφορές τους να απογειώνονται» σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συμπληρώνει:

«Πρόκειται για τη χαριστική βολή σε όσους κατάφεραν μέχρι σήμερα να μείνουν όρθιοι στα χρόνια της κρίσης, αφού θα δουν το μεγαλύτερο ποσοστό των όποιων εισοδημάτων τους να καταλήγει με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στα κρατικά ταμεία. Ας το καταλάβουν πια οι κυβερνώντες. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη φτωχοποίηση. Τέτοιου είδους πολιτικές δεν αποτελούν μέρος της λύσης του προβλήματος, αλλά ταφόπλακα των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Και βέβαια δε λύνει κανένα ασφαλιστικό, καθώς σε λίγα χρόνια θα μιλάμε και πάλι για ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Χωρίς αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπάρχει κανένα μέλλον. Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόμαστε;»