Δυστυχώς, όλο και χαμηλώνει το επίπεδο της αντιπαράθεσης,  για  αμοιβαία απαξίωση Μητσοτάκη και Τσίπρα. ΣΥΡΙΖΑ : Αδιάβαστος, ψεύτης και κουτοπόνηρος  ο Μητσοτάκης

Λευτ. Αυγενάκης, γενικός γραμματέα της  ΝΔ: Καιροσκόπος και ταυτισμένος με το ψέμα ο κ. Τσίπρας.

«Τα είχε όλα εκτός από ουσία η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας: Αντιπολίτευση μέσω Λατινικής Αμερικής, κορώνες περί διαπλοκής και πάνω απ’ όλα “μεταρρυθμιστικό” οίστρο, πάντα ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Και προσθέτει: «Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε την πρόοδο του κ. Μητσοτάκη. Αυτή τη φορά κατόρθωσε να μην επαναλάβει το σφάλμα να αιτηθεί την άμεση διανομή του πλεονάσματος του 2016. Είναι κι αυτό μια κάποια πρόοδος…».
Κλείνοντας το σχόλιό της η Κουμουνδούρου, εξαπολύει επίθεση στον πρόεδρο της Ν.Δ, αποκαλώντας τον «αδιάβαστο, ψεύτη και κουτοπόνηρο», αναφέροντας: «Σε ό,τι αφορά όμως τους ισχυρισμούς του σχετικά με τα αντίμετρα, ότι δήθεν είναι αναγκαία η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος ύψους 5,5% για την ενεργοποίηση τους, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι απλώς αδιάβαστος: παραμένει ψεύτης και κουτοπόνηρος».

Αυγενάκης: Καιροσκόπος και ταυτισμένος με το ψέμα ο κ. Τσίπρας

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός χαμαιλέοντας, ένας καιροσκόπος που προσπαθεί να δημιουργήσει γεγονότα σε κάποιο άλλο σημείο για να αλλάξει την ατζέντα που είναι βαρύτατη», δήλωσε, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι τα 80 προαπαιτούμενα που προβλέπει η νέα συμφωνία που θα έρθει το επόμενο διάστημα στην Βουλή ο Αυγενάκης δήλωσε: «Δε θα βιαστούμε να μιλήσουμε για τη συμφωνία πριν τη δούμε στην τελική της μορφή. Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί ακόμα και για αυτά τα βαρύτατα τα οποία υπάρχουν στο κείμενο των 53 σελίδων που κυκλοφόρησε».

Ενώ, στο ίδιο πλαίσιο τόνισε ότι: «Η ΝΔ με νηφαλιότητα, σοβαρότητα και αυστηρότητα παρακολουθεί το κάθε βήμα της Κυβέρνησης σχετικά με τη συμφωνία αυτή. Εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να αποκρύψουμε το οτιδήποτε, αντίθετα θα επιδιώξουμε να αναδείξουμε κάθε σημείο, κάθε επώδυνο μέτρο που φέρει η νέα συμφωνία».

Στη συνέχεια ο κ. Λ. Αυγενάκης με αφορμή της επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι: «Πρόκειται για μια πολιτική απάτη. Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πολιτικός χαμαιλέοντας, καιροσκόπος που προσπαθεί να δημιουργήσει γεγονότα σε κάποιο άλλο σημείο για να αλλάξει την ατζέντα που είναι βαρύτατη».

«Έχουμε μια συμφωνία μετά από 15-16 μήνες η οποία όπως φαίνεται είναι μια κακή συμφωνία. Ο κ. Τσίπρας αγόρασε χρόνο και φόρτωσε μέτρα και φόρους στον ελληνικό λαό. Φόρτωσε τα μικρά και μεσαία στρώματα»,δήλωσε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ.

«Η Κυβέρνηση φέρνει μια συμφωνία – ένα ο μνημόνιο, χωρίς ίχνος ευρώ- η οποία περνάει πολύ πέρα από τη θητεία της… Κόβει τις συντάξεις αυτός που είχε υποσχεθεί 13η σύνταξη. Υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει το αφορολόγητο και μάλιστα είχαμε τη δέσμευση του κ. Τσακαλώτου ότι αν πέσει κάτω από τις 9000 θα παραιτηθεί. Του ζητάμε λοιπόν να παραιτηθεί», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λ. Αυγενάκης.

Ασκώντας δριμύτατη κριτική στην Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό αναφορικά με το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων ο Γραμματέας της ΝΔ δήλωσε: «Η Κυβέρνηση αυτή δεν μπορεί να φορέσει το κουστούμι του μεταρρυθμιστή. Ο κ. Τσίπρας απέτυχε ακόμη και να υποδυθεί τον ρόλο του μεταρρυθμιστή. Δεν μπορεί να τρέξει το κράτος να προσελκύσει επενδύσεις να κάνει μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία».

Κλείνοντας η συνέντευξη και σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του κ. Σαββίδη εναντίον του Προέδρου της ΝΔ κ. Κ. Μητστάκη. ο Γραμματέας του Κόμματος δήλωσε: «Ο κ. Σαββίδης δε μπορεί να γνωρίζει ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Δεν είναι ούτε πολιτικός επιστήμονας, ούτε αναλυτής» ενώ τόνισε πως: «Η ΝΔ δεν απειλείται και πολύ περσότερο δεν τρομάζει από δηλώσεις τύπου Σαββίδη».