Δυσφήμιση για την Ελλάδα η έρευνα για απάτη από την OLAF -Επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Μετωπική επίθεση στην Κυβέρνηση και το δίδυμο των κ. Τσίπρα – Καμμένου, αναμένεται να εξαπολύσει στη σημερινή συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μεταναστευτικό, Σκοπιανό και Οικονομία αναμένεται να είναι τα θέματα στα οποία θα κάνει διεξοδική αναφορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιχειρώντας να αναδείξει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και τις κυβερνητικές ευθύνες. Στην Πειραιώς λειτουργούν με το δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει σε προεκλογική περίοδο, ασχέτως της ακριβής ημερομηνίας των εκλογών, με απώτερο χρονικό ορίζοντα το Μάιο. Εκτιμούν ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι αλληλοεκβιάζονται και για το χρόνο των εκλογών, ειδικά με το κόμμα του Πάνου Καμμένου στις τελευταίες δημοσκοπήσεις να κινείται ακόμα και κάτω από το 1,5%. Σε αυτό το κλίμα αναμένεται ο πρόεδρος της ΝΔ να καλέσει όλα τα στελέχη να είσαι σε ετοιμότητα και να διαδώσουν όσο περισσότερο γίνεται τον προγραμματικό λόγο του κόμματος, όπως ξεδιπλώθηκε από τον ίδιο στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης θα καλέσει την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το που έχουν δαπανηθεί τα 1,6 δις ευρώ, που έχουν δοθεί από την ΕΕ στη χώρα μας για τους πρόσφυγες και θα κάνει ειδική αναφορά στην διεξαγωγή έρευνας για απάτη από την αρμόδια ευρωπαϊκή υπηρεσία, την OLAF, που αναζητά πως ξοδεύτηκαν τα χρήματα για τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών. «Και μόνο η ανακοίνωση διεξαγωγής μιας έρευνας για απάτη από την OLAF σε βάρος της Ελλάδας αποτελεί βαρύτατη δυσφήμηση για τη χώρα», αναμένεται να τονίσει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αποκαλεί το κέντρο υποδοχής στη Μόρια εθνική ντροπή, την αποκλειστική ευθύνη της οποίας έχει η ανίκανη, δήθεν ευαίσθητη, κυβέρνηση. Ταυτόχρονα αναμένεται να κρούσει τον κώδων του κινδύνου καθώς εξαιτίας των κυβερνητικών χειρισμών υπονομεύεται με μη αναστρέψιμο τρόπο κάθε ενίσχυση που διεκδικεί, στο εξής, από την Ε.Ε. η Ελλάδα, για τη διαχείριση μιας έκτακτης περίστασης.

Ειδική αναφορά αναμένεται να κάνει ο κ. Μητσοτάκης στο Σκοπιανό, καθώς σε τρεις μέρες διεξάγεται το δημοψήφισμα στη γειτονική χώρα, με τις μετρήσεις να δείχνουν επικράτηση του Ναι στη συμφωνία των Πρεσπών. Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναμένεται να εστιάσει στην “ανυποληψία του Πάνου Καμμένου, που ως φθηνή δικαιολογία για να μην υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης τον Ιούνιο επικαλείτο τη βεβαιότητά του ότι οι γείτονες θα απορρίψουν τη συμφωνία στο δημοψήφισμα”. Ο κ. Μητσοτάκης θα στείλει εκ νέου μήνυμα εντός και εκτός της χώρας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συγκεκριμένη συμφωνία και την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος.

Όσον αφορά στο μέτωπο της οικονομίας τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δείχνουν την ύπαρξη μιας διευρυμένης εσωτερικής στάσης πληρωμών και τη διόγκωση του ιδιωτικού χρέους προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Στη ΝΔ γνωρίζουν ότι η χώρα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αγορών και τα στοιχεία αυτά δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Κάτι που έγινε φανερό και από την απόφαση της Moody’ s να μην προχωρήσει τελικά στην αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου.