«Δεν έχω μιλήσει ποτέ για ξεπούλημα, έχω μιλήσει για επιλογές της μιας ή της άλλης κατεύθυνσης κι έχω προβάλλει αντιρρήσεις για διάφορες επιλογές. Μιλάω για πώληση ή όχι», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, την επομένη των δηλώσεών του για τον ΟΛΠ και το ΤΑΙΠΕΔ.
Σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, είπε ότι εξέθεσε «με τον πιο ήπιο και αντικειμενικό τρόπο τις πραγματικότητες που υπάρχουν» και πως μίλησε «εκ μέρους τις κυβέρνησης και όχι του εαυτού» του.
«Μόνος μου είπα ότι ο Πρωθυπουργός τρεις φορές στην τοποθέτησή του μίλησε για τροποποιημένη σύμβαση και σε αυτό συμβάλλαμε όλοι. Ακριβώς αυτό ενόχλησε τους πολιτικούς αντιπάλους μας που ανακάλυψαν για μια ακόμη φορά κρίση στην κυβέρνηση», ανέφερε ο υπουργός.
«Αυτό που ισχύει είναι ότι μία δεσμευτική συμφωνία, που ήταν εκτός των προγραμματικών μας πλαισίων, την υλοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κάναμε σημαντικότατες αλλαγές σε σχέση με στο σχέδιο που είχε προετοιμαστεί το προηγούμενο διάστημα», πρόσθεσε.
Αναφορικά με το αν έχει κλείσει ή διαδικασία ή όχι, ο κ. Δρίτσας σημείωσε ότι απομονώθηκε μία φράση για να δοθεί διαφορετικό νόημα. «Η διαγωνιστική διαδικασία προβλέπει ακόμα στάδια μέχρι να καταλήξει η συμφωνία στη Βουλή και να ψηφιστεί».
Σε ό,τι αφορά την δήλωσή του για το ΤΑΙΠΕΔ, ανέφερε ότι είναι ιδιότυπος οργανισμός «που δεν έλκει πάντα την ισχύ του από την κυβερνητική με λαϊκή έγκριση βούληση, αλλά λειτουργεί με μηχανισμούς που καθορίζονται από τα συμφέροντα και τις επιλογές των δανειστών».
«Οι προγραμματικές μας κατευθύνσεις δοκιμάστηκαν στην διαπραγμάτευση του 2015 και κάναμε τον καλύτερο συμβιβασμό» συμπλήρωσε απαντώντας σε ερώτηση για την ακολουθούμενη πολιτική σε σχέση με όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για το λιμάνι.
Σχετικά με το αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτησή του είπε: «Είναι οι μέρες μου αυτές, προχθές ήταν κάποιος άλλος, αύριο κάποιος άλλος. Κρατώ στάση που προσπαθώντας να υπηρετήσω και τους κυβερνητικούς στόχους και την προσπάθεια που κάνει η Κυβέρνηση και η χώρα. Κλείνω τα αυτιά μου στις πρόχειρες και φθηνές τακτικές επικοινωνιακού χαρακτήρα. Δεν είμαι στόχος εγώ, αλλά η κυβέρνηση».
Σε ο,τι αφορά το προσφυγικό ανέφερε ότι τον έλεγχο του λιμανιού του Πειραιά τον έχει η Πολιτεία σε συνεργασία με αλληλέγγυους και ΜΚΟ, ενώ υπάρχει συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων Σύρων και Αφγανών που ζουν στην Ελλάδα.