Δραματική η κατάσταση στη Λίμνη Ευβοίας – Εκκενώνονται οικισμοί

Εξαιρετικά ανησυχητική είναι η κατάσταση στη βόρεια Εύβοια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν αυτή την ώρα στην περιοχή αλλά και του δύσβατου εδάφους που εμποδίζει τα πεζοπόρα τμήματα να φτάσουν στις πύρινες εστίες.

Αυτή την ώρα παρατηρείτε αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στη δασική περιοχή ανατολικά της κωμόπολης Λίμνης και ήδη τις τελευταίες ώρες ενισχύονται εκ νέου τόσο οι εναέριες όσο και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην περιοχή.

Στην περιοχή Κατούνια της Λίμνης που εκκενώθηκε, κάηκε ένα συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων καθώς και μία εξοχική κατοικία, μία ταβέρνα και αποθήκες.

Πλέον από νωρίτερα το μεσημέρι επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, 120 πυροσβέστες με 48 οχήματα, 48 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 στρατιώτες, επτά μηχανήματα, 11 βυτιοφόρα και αναμένονται εντός των επομένων ωρών άλλα 1 οχήματα από την κεντρική Μακεδονία, 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα από τη δυτική Μακεδονία και 22 άτομα από τη Θεσσαλονίκη.

Το βάρος των προσπαθειών έχει πέσει την ώρα αυτή στην περιοχή Κατούνια, δύο με τρία χιλιόμετρα από την λίμνη Ευβοίας.

 

Επίσης, τεράστια είναι η οικολογική καταστροφή καθώς εκτιμάται ότι έχουν γίνει στάχτη περισσότερα από 20.000 στρέμματα πυκνού πευκοδάσους, και μάλιστα ενός πευκοδάσους που είχε ξανά καεί το 1977.

Η φωτιά ξεκίνησε από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε σε λίγες ώρες πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης Ευβοίας.

Το πύρινο μέτωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.