ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΖΩΗ

1η Ημερίδα Κατά του Καπνίσματος

Σήμερα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι καπνίζουν και άλλοι τόσοι γίνονται άθελά τους παθητικοί καπνιστές, με τρομερές συνέπειες στην υγεία όλων. Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στις τεράστιες επιπτώσεις του καπνίσματος προκαλώντας ειρωνεία και πόσον μάλλον την αρνητική επιρροή των αναγνωστών. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να προκαλέσει αυτή η μάστιγα, όχι μόνο στην υγεία μας εσωτερικά και όσο αφορά χρόνιες παθήσεις, καρδιολογικά καθώς και πνευμονολογικά προβλήματα, αλλά και στην εξωτερική ομορφιά και επιδερμίδα των ανθρώπων.

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε όλοι συνειδητοποιημένοι σχετικά με τις συνέπειες αυτές. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια Ημερίδα κατά του Καπνίσματος, στην οποία θα παραβρεθούν για να μιλήσουν, σε πλαίσια μιας ευχάριστης συζήτησης με το κοινό, διακεκριμένοι ιατροί από διάφορες ειδικότητες, όπως αυτή της καρδιολογίας, πνευμονολογίας, δερματολογίας και άλλοι. Σκοπός της Ημερίδας είναι η κατάλληλη ευαισθητοποίηση του κοινού στον εχθρό που ονομάζεται «Κάπνισμα» και κυρίως των γονέων, οι οποίοι αποτελούν πρότυπο για τα παιδιά τους και ο στόχος τους είναι να τους δίνουν όσο περισσότερο μπορούν το καλό παράδειγμα. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσουν εξαλείφοντας αυτό το πρόβλημα; Είναι τόσο λυπηρό όλα αυτά τα παιδιά να ξεκινούν το κάπνισμα από εφηβική ηλικία. Βλέπεις παιδιά δεκατεσσάρων χρονών, ίσως ακόμα και μικρότερης ηλικίας όσο περνάνε τα χρόνια, με το τσιγάρο στο χέρι να συμπεριφέρονται διαφορετικά από ότι ίσως θα έπρεπε. Δεν είναι κρίμα;

Το σύνθημα της Ημερίδας είναι «Δίψα Για Ζωή» και αυτό το σύνθημα είναι το κατάλληλο να περαστεί μέσω ενός τέτοιου συνεδρίου, διότι το κάπνισμα επιφέρει σοβαρές συνέπειες στην υγεία μας, με κυριότερο αυτό των εγκεφαλικών. Η ημέρα της διοργάνωσης είναι η 31η Μάϊου και δεν είναι καθόλου τυχαία, καθώς είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η Ημερίδα, είναι το Δημαρχείο Αμαρουσίου, όπου είναι γνωστό το πόσο ο δήμαρχος της περιοχής κύριος Γεώργιος Πατούλης είναι υποστηριχτής της καλής υγείας. Η ώρα της διοργάνωσης είναι 17:30 – 21:00, μια ώρα που είναι κατάλληλη για το ευρύ κοινό να προσέλθει.

Τα εκατοντάδες παραδείγματα ανθρώπων με παθήσεις που προκλήθηκαν από το κάπνισμα μας δίνουν μια εικόνα για την κατάσταση, η οποία εξαπλώνεται ραγδαία. Ήρθε η στιγμή να σταματήσει όλο αυτό, δεν νομίζετε; Τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον, ένα πιο υγιές, στο οποίο το κάπνισμα θα είναι πλέον παρελθόν. Η ζωή όλων μας αξίζει παραπάνω από ένα πακέτο τσιγάρα. Το να σταματήσουμε το κάπνισμα γίνεται… και πιστέψτε με αξίζει όσο τίποτα άλλο.