Δίκη Φιλιππίδη: «Δολοφόνησαν» τον σύζυγό μου άνθρωποι που τους ταΐσαμε, κατέθεσε η σύζυγος του κατηγορούμενου

Σε «ανθρώπους που «δολοφόνησαν» τον σύζυγο της» αναφέρθηκε η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, που καταθέτει για δεύτερη ημέρα ενώπιον του ΜΟΔ στη δίκη του ηθοποιού και θιασάρχη για πράξεις σεξουαλικής βίας κατά συναδέλφων του.

Η κ. Νίνου εξεταζόμενη από την Πολιτική Αγωγή έκανε λόγο για «δολοφονία» του συζύγου της ενώ είπε πως η είδηση των καταγγελιών που έγιναν σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη ήταν για αυτήν «μία σφαίρα στην καρδιά». Όπως είπε η μάρτυρας μετά την δημοσιοποίηση των καταγγελιών: «κατάλαβα πώς είναι να δολοφονείται μπροστά στα μάτια σου ο σύζυγός σου. Και το όπλο να το κρατάνε άνθρωποι που τους τάισες, τους φιλοξένησες, έμπαιναν στο σπίτι σου, κάνατε μαζί διακοπές, τους βάφτισες τα παιδιά τους. Όλοι αυτοί «κρατούσαν όπλο και πυροβολούσαν τον σύζυγο μου». «Έφαγα σφαίρα στην καρδιά». Δεν είμαστε από τοίχο φτιαγμένοι».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο που διαχειρίστηκαν το θέμα, η κ. Νίνου είπε ότι απευθύνθηκαν σε δικηγόρο που τους συμβούλευσε να στείλουν εξώδικο για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του θιασάρχη. Είπε, επίσης, πως ο σύζυγος της είχε καλές σχέσεις με συναδέλφους του, τονίζοντας πως στη διαδρομή του έχει συνεργαστεί με 700 έως 1.000 καλλιτέχνες.

Πολιτική Αγωγή: Ποιος τον στήριξε στην προσπάθεια του;

Μάρτυρας: Οι άνθρωποι φοβούνται. Είναι παρά πολύ γνωστά ονόματα, αλλά θα τους κρεμούσαν στα μανταλάκια (σ.σ αν μιλούσαν υπέρ του).

Η μάρτυρας έκανε ονομαστική αναφορά στις πρώτες ηθοποιούς που με δηλώσεις τους κατήγγειλαν δημόσια συμπεριφορές του κατηγορούμενου λέγοντας «οι .. πήγαιναν στα κανάλια και ζητούσαν βήμα για να κάνουν επώνυμες καταγγελίες. Σε διάφορες εκπομπές. Αυτά μου είπαν οι δημοσιογράφοι. Κάποιες εκπομπές δεν το δέχθηκαν, από το νομικό τους τμήμα. Ο Πέτρος πήρε τον Κιμούλη μετά τις καταγγελίες σε βάρος του και ο κ. Κιμούλης του είπε ότι υπάρχουν καταγγελίες και για τον ίδιο. Το βράδυ μας πήρε ένας δημοσιογράφος από μεγάλο κανάλι και μας είπε το ίδιο πράγμα. Επικοινωνήσαμε με τον κ. Σοφό και μας είπε να κάνουμε ένα εξώδικο».

Κατά την εξέτασή της η μάρτυρας επανέλαβε πως θεωρεί ότι η πρώτη καταγγέλλουσα τον κατηγορούμενο, την οποία γνωρίζει, είχε εμμονή με τον Πέτρο Φιλιππίδη και για αυτό προχώρησε σε ψευδή καταγγελία. «Περίμενε κάτι από τον Πέτρο σε σχέση με τη δουλειά. Έχει πει ότι ήθελε να κάνει έργο μαζί του. Ήταν μια κοπέλα που δεν δήλωνε πως της είχε συμβεί κάτι τραγικό, όπως λέει. Είχε μια φαντασίωση με τον Πέτρο, έτσι το εξέλαβα εγώ. Μια πατρική φιγούρα; Δεν ξέρω», είπε η κ. Νίνου.

Η δίκη συνεχίζεται.

SHARE