Δικαιολογίες της ΕΡΤ

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη κατά την διάρκεια της κατ’ιδίαν συνάντησης που είχε ο Πάπας Φραγκίσκος με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε αίθουσα του αερολιμένα Μυτιλήνης.

Λίγο αφού ο Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του και αφού ολόκληρος ο κόσμος ανέμενε να ακούσει το μήνυμα του Ποντίφικα, αυτό δεν ακούστηκε, ενώ ταυτόχρονα αντί να μεταδίδονται εικόνες από τη συνάντηση, άρχισαν να μεταδίδονται εικόνες του άδειου αεροσκάφους με το οποίο έφτασε στο νησί!

Έτσι το πρώτο μήνυμα του Πάπα για το προσφυγικό δεν ακούστηκε με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις κυρίως από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων που κατηγορούσαν την ΕΡΤ για λάθος.

Από την πλευρά της πάντως η παρουσιάστρια της έκτακτης εκπομπής της ΕΡΤ επισήμανε αρχικά ότι μεταδόθηκαν «αυτά που επιτρέπει η εθιμοτυπία και το πρωτόκολλο» κάνοντας στη συνέχεια λόγο για «κακόβουλα σχόλια και δημοσιεύματα ότι δήθεν η ΕΡΤ απέκρυψε κάποιους από τους διαλόγους που είχε ο πρωθυπουργός με τους 3 προκαθήμενους».

Όπως ανέφερε και η ίδια, αλλά και ο Πάνος Χαρίτος που καλύπτει σε απευθείας σύνδεση την επίσκεψη του Ποντίφικα από το νησί της Λέσβου, η κάμερα του Βατικανού και όχι της ΕΡΤ είναι εκείνη που μπαίνει μέσα στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Πάπα.