Διεθνώς ρεζίλι για τα σκουπίδια σε Πύργο και Ολυμπία- Ερώτηση Μαριά στην Ευρωβουλή

Στα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν ετέθη το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων στον Πύργο Ηλείας.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, κατέθεσε ερώτηση με την οποία ζητά να διατεθούν κονδύλια, προκειμένου ν’ αντιμετωπιστεί η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τα αστικά απορρίμματα του Πύργου Ηλείας.

Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 20.000 τόνοι αποβλήτων παραμένουν στις γειτονιές της πόλης και ορισμένοι κάτοικοι βάζουν φωτιά στα σκουπίδια με σοβαρές επιπτώσεις την υγεία και την ασφάλεια.

Θυμίζουμε ότι το πρόβλημα ξεκίνησε πριν από περίπου τρία χρόνια και επιδεινώθηκε μετά τις δημοτικές εκλογές ως αποτέλεσμα της ανικανότητας και της νέας δημοτικής αρχής, η οποία παίρνει τα σκουπίδια από τους κεντρικούς δρόμους και τα μεταφέρει περιφερειακά.

Το πρόβλημα έχει επηρεάσει ολόκληρο τον νομό με αποτέλεσμα και η Ολυμπία με τα εκατομμύρια τουριστών να αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα και τα σκουπίδια να γίνονται… αξιοθέατο!!!

Η κυβέρνηση επιδεικνύοντας την ίδια ανικανότητα με τις τοπικές αρχές –σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος στο συγκεκριμένο θάμα είναι ανύπαρκτη- παρακολουθεί το θέμα χωρίς ωστόσο να αναλαμβάνει τις ευθύνες της.

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής κ. Παναγιώτης Μαριάς, βλέποντας προφανώς την ανικανότητα των ελληνικών αρχών στην αντιμετώπιση του μείζονος αυτού προβλήματος που διασύρει διεθνώς τη χώρα, κατέθεσε Ερώτηση στην Ευρωβουλή με στόχο να πιέσει για την εκταμίευση επί πλέον κονδυλίων για την αντιμετώπιση του προβλήματος.