Διαψεύδουν τον Παν. Καμμένο οι  12   βουλευτές της ΝΔ , ως «αντάρτες» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και υπέρ Ιβάν Σαββίδη.

Η κόντρα Καμένου – ΝΔ , μετά από ισχυρισμούς για «πλαστογραφημένες επιστολές» στην ψηφοφορία  και  για ηθελημένες απουσίες  των βουλευτών Θεσσαλονίκης και γενικά από τη Βόρειο Ελλάδα και άλλων απόντων.

Δεν ευσταθούσαν  οι ισχυρισμοί  του προέδροπυ των ΑΝΕΛ και  ήταν λαθεμένες οι πληροφορίες που του δόθηκαν.   Δεν υπάρχει κλίμα αμφισβήτησης  στη ΝΔ  κατά του Κυρ. Μητσοτάκη ούτε  χωριστή πολιτική στάση    κάποιων καραμανλικών βουλευτών.   Το θέμα ξεκαθάρισε μετά τις βολές, που αντάλλαξαν ΝΔ και Πάνος Καμμένος, με αφορμή την καταγγελία του υπουργού Αμυνας ότι υπήρξαν πλαστογραφημένες επιστολές( καταρζήν  έξη) βουλευτών της ΝΔ κατά την πρόσφατη ψηφοφορία για την διαγραφή προστίμων από λαθρεμπόριο.

Συγκεκριμένα, στη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάνος Καμμένος στον ΣΚΑΙ την Κυριακή, τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα στη συνέντευξη που έδωσε στον Antenna. Είπε ότι υπήρχαν μόνο δύο οι οποίοι δεν έστειλαν επιστολές και αναφερόταν στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. Έξι δεν έστειλαν επιστολές. Και οι άλλοι τέσσερις είναι βουλευτές Θεσσαλονίκης.

“Εγώ δε, θα σας προκαλέσω να βγάλετε στην εκπομπή -έχετε μία ημέρα μπροστά σας- και θα σας δώσω εγώ τις επιστολές που φέρεται πως υπέγραψαν οι υπόλοιποι βουλευτές Θεσσαλονίκης. Εδώ θέλει ή γραφολόγο ή ψυχίατρο. Και την ίδια στιγμή, όταν τους παίρνουν τηλέφωνο λένε “εμείς δεν δώσαμε καμιά εξουσιοδότηση”.

“Σας λέω ότι υπάρχουν πλαστογραφημένα έγγραφα. Σας λέω, λοιπόν, ότι ο ΣΚΑΪ μπορεί να έχει από τα πρακτικά της Βουλής τις υπογραφές, να δείτε ακόμα και της κ. Μπακογιάννη. Αν αυτή η υπογραφή είναι της κ. Μπακογιάννη ας μας το πει ένας γραφολόγος ή ας μας το πει ένας πολιτικός αναλυτής ή ένας ψυχίατρος.”

“Έξι βουλευτές -και όχι τέσσερις- δεν έστειλαν καν επιστολή. Των υπολοίπων, οι τέσσερις, από τη μία πλευρά επισήμως φέρεται η Νέα Δημοκρατία να υπέγραψε για αυτούς – είναι πλαστογραφημένες όλες οι υπογραφές – και κάποιοι εξ αυτών λένε στους ψηφοφόρους “εμείς δεν συμφωνήσαμε, αλλά μας έβαλαν τις υπογραφές”.

 Η  σκληρή απάντηση 12 βουλευτών της ΝΔ

Δώδεκα βουλευτές της ΝΔ με κοινή τους δήλωση που συνυπογράφουν έδωσαν απάντηση στον υπουργό Εθνικής Αμυνας:

«Η σημερινή τοποθέτηση του κ. Καμμένου για “πλαστογραφημένα έγγραφα βουλευτών της Ν.Δ.” που απουσίαζαν από την ψηφοφορία για την φωτογραφική τροπολογία της Κυβέρνησης, προστίθεται στις γνωστές φαντασιώσεις του εταίρου του κ. Τσίπρα».

«Ας μην ψάχνει, λοιπόν, ο κ. Καμμένος για εσωτερικά προβλήματα στη Ν.Δ. ‘Αλλωστε πολλά έχει στο εσωτερικό της κυβέρνησης και του κόμματός του μετά μάλιστα και τη σημερινή του πιρουέτα για ταύτιση των ΑΝΕΛ με το “παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ”.

“Και για να μην επανέρχεται καθημερινά του επισημαίνουμε ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος έχει ταχθεί κατά της συγκεκριμένης χαριστικής τροπολογίας”.

Οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που υπογράφουν τη συγκεκριμένη δήλωση είναι οι εξής: Σ. Αναστασιάδης, Στ. Καλαφάτης, Θ. Καράογλου, Κ. Γκιουλέκας, Γ.Καρασμάνης, Γ. Κασαπίδης, Ντ. Μπακογιάννη, Χρ. Σταϊκούρας, Απ. Βεσυρόπουλος, Κ.Κοντογιώργος, Κ. Κουκοδήμος, Κ. Τζαβάρας.