Διαψεύδει και ειρωνεύεται ο Γιάννης Στουρνάρας δημοσιεύματα πως ετοιμάζει δικό του πολιτικό κόμμα.

Εν κρυπτώ και με τις ευλογίες Σημίτη, Σαμαρά και Βενιζέλου. Η εξαετής θητεία του λήγει στις 20 Ιουνίου 2020.

Παράλληλα σενάρια, τελείως θεωρητικά , θεωρούν ότι μπορεί να γίνει ένας δεύτερος Παπαδήμος, δηλαδή Πρωθυπουργός κοινής αποδοχής από ορισμένα κόμματα και μετά από κρίσης ακυβερνησίας στο πρώτο κόμμα. (αυτοδυναμίας , παραίτηση Πρωθυπουργού, όπως το 2012 κπ)

Διάψευση και ειρωνεία διπλή.Για ζέστες που ξεκίνησαν νωρίς και για Κλουζώ της δημοσιογραφίας μιλούν «συνεργάτες» του Γιάννη Στουρνάρα( δηλαδή ό ίδιος) σχολιάζοντας δεύτερο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» που ανέφερε πως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας προετοιμάζει νέο πολιτικό φορέα. Χθες Δευτέρα και προχθές την Κυριακή,΄που αναδημοσιεύουμε.

Συγκεκριμένα από το περιβάλλον του διοικητή της ΤτΕ αναφέρουν πως μπορεί να φταίνε οι… ζέστες που ενέσκηψαν νωρίς, μπορεί πάλι να φταίνε οι επιθυμίες ορισμένων Κλουζώ της δημοσιογραφίας που εμφανίζουν τους εφιάλτες τους ως πραγματικότητα!

Όπως λένε οι ίδιοι κύκλοι, όποια κι αν είναι η αιτία, η ουσία είναι ότι σε κυριακάτικη εφημερίδα, για άλλη μια φορά, έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Σενάρια που εμπλέκουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, εμφανίζοντάς τον ως ομοτράπεζο σε κρυφό γεύμα πολιτικών και τραπεζιτών όπου προετοίμαζαν δήθεν νέο πολιτικό φορέα!

Και επειδή το ψέμα ήταν τόσο τεράστιο που ήταν ανάξιο διάψευσης, η «έγκυρη» εφημερίδα επανήλθε σήμερα επαναλαμβάνοντας τα μυθεύματα, όπως ακριβώς έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν με αποκορύφωμα πριν μερικούς μήνες τη δήθεν συνομιλία του κ. Στουρνάρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη από «θωρακισμένο» τηλέφωνο!!!!

«Όσο πιο μεγάλο είναι το ψέμα, τόσο πιο πιστευτό γίνεται», έλεγε ο Γκέμπελς, ο υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ. Το ερώτημα είναι γιατί μια εφημερίδα με τον τίτλο «Δημοκρατία» μετέρχεται αυτών των, ναζιστικής έμπνευσης, μεθόδων…

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Εντονο παρασκήνιο πίσω από το δεύτερο ραντεβού, με τα σενάρια να φτάνουν στη δημιουργία κόμματος

Σενάρια συμπόρευσης -ακόμα και νέου πολιτικού φορέα- πυροδότησε το «μυστικό δείπνο νο 2» του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και κυβερνητικό του εταίρο στη συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Την ίδια στιγμή, ο κ. Σαμαράς επανήλθε στο προσκήνιο, με την πρώτη του δημόσια δήλωση μέσω επίσημης ανακοίνωσης από τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρόεδρος της Ν.Δ.!

Η συνάντηση έγινε αργά το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε διαμέρισμα του Κολωνακίου, το οποίο ανήκει στην πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ Ελένη Κούρκουλα και στον σύζυγό της Διονύση Παναγιωτάκη, το οποίο και παλιότερα έχει χρησιμοποιήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για συναντήσεις, όταν επιθυμούσε αυτές να μη δουν το φως της δημοσιότητας.

Το τετ α τετ των δύο ανδρών, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, παρευρέθη πάλι ο Μιχάλης Σάλλας, διήρκεσε τέσσερις ώρες, χρόνος που μαρτυρά ότι η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν ήταν διευρυμένη. Το ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου έρχεται σε μια χρονική στιγμή που «φουντώνουν» οι ψίθυροι πως ο τελευταίος βρίσκεται με το «ένα πόδι» εκτός ΠΑΣΟΚ. Η φημολογία αναζωπυρώθηκε όταν την προηγούμενη εβδομάδα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κ. Βενιζέλος είχε «πλέξει το εγκώμιο» στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «είναι άνθρωπος ανοιχτός και μπεσαλής».

Η «κυριακάτικη δημοκρατία» αποκάλυψε ότι είχε προηγηθεί και άλλη μυστική συνάντηση των πρώην κυβερνητικών εταίρων λίγες ημέρες μετά το Πάσχα. Και αυτή η συνάντηση είχε γίνει σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετείχαν ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος και πρώην υπουργός Οικονομικών της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, Γιάννης Στουρνάρας, ο μεγαλοτραπεζίτης Μιχάλης Σάλλας και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Οι πληροφορίες για τα μυστικά ραντεβού, που όλο και πυκνώνουν, μιλούν για δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.
Ενδεικτική των προθέσεων του Αντώνη Σαμαρά είναι και η κίνησή του να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση αργά χθες το απόγευμα. Προτού καν εκδώσει ανακοίνωση για τη συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών η Νέα Δημοκρατία, ο πρώην πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των χειρισμών της δικής του κυβέρνησης και δήλωνε ότι «χάνουμε 29 δισ. ευρώ εισοδήματος εξαιτίας της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου!»