Διαμαρτυρία νοσηλευτών με ματωμένα γάντια!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, φορώντας ματωμένα γάντια και λευκές μπλούζες, πραγματοποίησαν νοσηλευτές στο υπουργείο Υγείας, καταγγέλοντας ότι είναι η μόνη ηγεσία που δεν δέχτηκε ποτέ να τους δει!

Οι διαμαρτυρόμενοι φόρεσαν τα ματωμένα γάντια, για να δείξουν με αυτόν τον τρόπο ότι «ματώνουν» κατά τη διάρκεια της δουλειάς, γιατί -όπως λένε – μία νοσηλεύτρια ή ένας νοσηλευτής αντιστοιχεί σε 40 ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία καταγγέλλουν ότι πανελλαδικά υπάρχουν 20.000 κενά νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.

Οι νοσηλευτές διεκδικούν:

  • Ασφαλείς αναλογίες νοσηλευτών / ασθενών για ποιοτικό Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να απολαμβάνουν οι πολίτες τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν.
  • Δημιουργία Ειδικού Επαγγελματικού Κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού στο ΕΣΥ, με ξεχωριστό τρόπο πρόσληψης, αξιολόγησης, εξέλιξης, Ειδικό μισθολογικό, ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό καθεστώς.

Μιλώντας στο Mega η πρόεδρος των εργαζομένων του Ερυθρού Σταυρού Βούλα Γεωργάκη, είπε ότι η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας έχει ζητηθεί επανειλημμένα, καταγγέλλοντας ότι είναι η μόνη ηγεσία του υπουργείου Υγείας που δεν δέχθηκε ποτέ να τους δει.

Η κ. Γεωργάκη απέρριψε τα περί προσλήψεων, επισημαίνοντας ότι ανακυκλώνεται το ήδη υπάρχον προσωπικό με μετατάξεις.

«Να μας πει ο κ. Πολάκης πού έχουν γίνει και να μας δώσει τα ονόματα. Όλα αυτά που λέει δεν είναι αλήθεια. Όχι δεν έχουν γίνει προσλήψεις. Και πού πάνε οι νοσηλευτές να μας πει».