Δέσμευση Μητσοτάκη για ενίσχυση του Ολοήμερου Σχολείου

Τη δέσμευση ότι η ΝΔ θα ενισχύσει το θεσμό του ολοήμερου σχολείου, ανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο 10ο Ολοήμερο Σχολείο Αργυρούπολης, σήμερα το πρωί.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά από την ενημέρωση που του έγινε από τους δασκάλους, επί μία ώρα και πλέον, σε δηλώσεις που έκανε εξαπέλυσε επίθεση στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο και κατηγόρησε πως προωθεί την υποβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει στο διάλειμμα με τους μαθητές, αλλά και να ενημερωθεί από το διδακτικό προσωπικό για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Σε δήλωσή του αφού συνεχάρη τους δασκάλους και τις δασκάλες για το πολύτιμο έργο τους, τόνισε:
«Η υποβάθμιση του ολοήμερου σχολείου, από το υπουργείο, κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ έχει και ταξικό πρόσημο, αφού αποκλείει παιδιά ανέργων οικογενειών και δεν προωθεί δεξιότητες που χρειάζονται τα παιδιά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως δεσμεύεται ότι θα ενισχύσει το πρόγραμμα αυτών των σχολείων, ώστε να αποκτήσουν τα παιδιά, γνώσεις και δεξιότητες πρόσβασης στον πολιτισμό μας, τις οποίες και χαρακτήρισε πολύ χρήσιμες από εδώ και στο εξής.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ενημερωθεί από τους δασκάλους για το πώς βιώνουν τα παιδιά το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης, καθώς και ποια θα είναι τα μαθήματα που θα σταματήσουν να διδάσκονται με τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο, ενώ τόνισε πως όταν είχε δει το πρόγραμμα αυτό είχε εντυπωσιαστεί από την καινοτομία.
«Προβληματίζομαι όταν μια δημιουργική πρωτοβουλία δεν αντιμετωπίζεται με το πρίσμα αυτό. Αξιολογήθηκε ποτέ για να ανασταλεί ή να περικοπεί η λειτουργία του;» ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης, με τους δασκάλους να απαντούν αρνητικά και να αναφέρονται στο ζήτημα του ωραρίου, το οποίο, όπως είπαν, θα δημιουργήσει πλέον πρόβλημα στους περισσότερους εργαζόμενους γονείς. Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε, επίσης, να μάθει και για την ποιότητα των βιβλίων, αλλά και για το αν οι δάσκαλοι αξιολογούν και αυτοί τα βιβλία.
«Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά. Δεν θέλω να γυρίσουμε έπειτα από 15 χρόνια και να πούμε χάσαμε μια γενιά παιδιών. Είναι λάθος να καταργούμε τέτοιες επενδύσεις στην παιδεία» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο κ. Μητσοτάκης πριν αποχωρήσει από το σχολείο επισκέφθηκε ένα τμήμα της 3ης δημοτικού την ώρα του μαθήματος. Συζήτησε με τους μαθητές και τους παρακίνησε τ να ασχοληθούν με τα ταλέντα τους!

_DIM7512