Δένδιας: Αναπόφευκτη η πτώση της κυβέρνησης

Αναπόφευκτη θεωρεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας την πτώση της κυβέρνησης Τσίπρα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά».

Και να περάσει τα μέτρα θα έχει κάνει ένα ακόμη βήμα προς την αναπόφευκτη πτώση της, εκτιμά ο κ. Δένδιας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση για «διαχειριστική ανεπάρκεια» και «ιδεοληπτικές εμμονές».

Για το προσφυγικό, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «απεκδύεται κάθε ευθύνης για θλιβερές καταστάσεις που λαμβάνουν χώρα στην επικράτειά της και περιορίζεται στον ρόλο του παρατηρητή», ενώ με αφορμή τα όσα έγιναν με τον Γ. Μουζάλα, ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι «επιρρεπής στο “ατύχημα”, ανά πάσα στιγμή».

Ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική για τη μη εφαρμογή του σχεδίου «Ιώνη», για το ενδεχόμενο μαζικής εισόδου προσφύγων και του σχεδίου «Ασπίδα», για την αντιμετώπιση εισροής παράνομων μεταναστών, αλλά και για τον χειρισμό των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

«Η Τουρκία εκβιάζει με τις “ευλογίες” της ελληνικής κυβέρνησης όλη την Ευρώπη και ασκείται ταυτόχρονα στις δημόσιες σχέσεις, με “ντεκόρ” τον κ. Τσίπρα, παρότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνησή της είχε τεθεί στην “απομόνωση” σχεδόν», λέει χαρακτηριστικά και εκφράζει την απαισιοδοξία του για το εάν θα εφαρμόσει η γειτονική χώρα τα συμπεφωνημένα, καθώς «δεν υπάρχει μια ελληνική κυβέρνηση που να το απαιτήσει».

Τέλος, σχετικά με την ελληνική οικονομία, ο κ. Δένδιας αναφέρει ότι «η εμπειρία των 13 μηνών έχει δείξει ότι μπορούμε να πάμε και πιο κάτω ακόμα» και επικρίνει την κυβέρνηση για «εμμονή για το χρέος».

Προϋπόθεση για την ανάκαμψη ο κ. Δένδιας θεωρεί ότι είναι η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας και η προσέλκυση επενδύσεων. Διαφορετικά, όπως εκτιμά η περικοπή του χρέους , «ελάχιστα έχει να συμβάλει, ακόμη και μια ελάφρυνσή του στην ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας».