Δεν προβλέπουν ρήξη με ΕΕ – ΔΝΤ.Βορίδης: Ο Αλ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος φίλος των δανειστών.

Κοτσούμπας: Υλοποιεί μία προς μία τις απαιτήσεις του Κεφαλαίου.

Οι δύο πολιτικοί, που ανήκουν σε τελείως αντίθετους ιδεολογικούς και πολιτικούς χώρους συμφωνούν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα υποχωρήσει και θα συμβιβασθεί. Θα αποδεχθεί όλους τους νέους όρους της Τρόικας και του ΔΝΤ και , παρά τους λεονταρισμούς της.

Είναι κατηγορηματικός , γιατί δυόμισυ σχεδόν χρόνια στην εξουσία από τον Ιανουάριο του 2015 μόνο υποχωρούν και συμβιβάζονται.«Η κυβέρνηση θα δεχθεί τα πάντα χωρίς όρους – ούτε αυτόν τον όρο της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση», εκτιμά ο Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έχει ενταχθεί στο QE».

Ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ χαρακτηρίζει «κωμικούς λεονταρισμούς» τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού πως δεν θα εφαρμοστούν τα μέτρα εάν δεν υπάρχει ελάφρυνση του χρέους.

«Η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά το 2019 που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βρίσκεται στην κυβέρνηση», προσθέτει, χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «τον καλύτερο φίλο των δανειστών που κάνει όλα όσα οι προηγούμενοι μνημονιακοί πρωθυπουργοί έχουν αρνηθεί».

Ερωτηθείς εάν αισιοδοξεί για μία έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2018, ο Μάκης Βορίδης δηλώνει ότι τα σημερινά δεδομένα είναι απαγορευτικά και οι προοπτικές δυσοίωνες.

Αναφερόμενος στα λεγόμενα του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωπαίους να «μην παίζουν με τη φωτιά», ο κ. Βορίδης υποστηρίζει ότι προσωπικά ενδιαφέρεται για τις πράξεις και «ο κ. Μοσκοβισί ψηφίζει ό,τι ακριβώς και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε».

Ως αυριανή κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία δε θα στηρίζεται στους δανειστές αλλά στην εφαρμογή ενός εμπροσθοβαρούς προγράμματος μεταρρυθμίσεων, εξηγεί ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Ο Κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣ ΜΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

«Διέξοδος προς όφελος του λαού χωρίς ο ίδιος ο λαός να αποφασίσει να πάρει τη θέση του στο δρόμο της ριζικής αλλαγής, δεν υπάρχει» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του, στη Χωριστή Δράμας.

Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό «να επιλέξει τη σύγκρουση με τον πραγματικό αντίπαλο, το κεφάλαιο και την εξουσία του» και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υλοποιούν «μία προς μία τις απαιτήσεις του κεφαλαίου», πολλαπλασιάζοντας τα βάρη για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

«Αυτά τα βάρη είναι ασήκωτα για το λαό, παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να παρουσιάσει μία εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση που βιώνει η εργατική τάξη ο λαός, και να καλλιεργήσει ψεύτικες προσδοκίες» πρόσθεσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ για να προσθέσει: «Τι άλλο από εικονική πραγματικότητα για το λαό είναι τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, της καπιταλιστικής οικονομίας που μπορεί τα στοιχεία και τα νούμερα που αρχίζουν να μας παρουσιάζουν ως θετικά της ευημερίας που έρχεται σιγά-σιγά, λέει του λαού, την ίδια ώρα που οι εργάτες, οι άνεργοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της καθημερινής επιβίωσης;».

Αναφερθείς στις πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενάντια στο νέο μνημόνιο, είπε πως ήταν «μεγάλες κινητοποιήσεις», αλλά από αυτές, όπως σημείωσε, «απουσίαζαν τα κόμματα, αρκετά μέλη και ψηφοφόροι των κομμάτων που την προηγούμενη περίοδο έβγαιναν στους δρόμους και που σήμερα είναι εγκλωβισμένα ακόμα στα κόμματα του κατεστημένου, στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. ή παρασύρονται από θολά αντιμνημονιακά κάλπικα συνθήματα που προπαγανδίζονται από επικίνδυνους καιροσκόπους και από τσαρλατάνους της πολιτικής ζωής του τόπου, που εμφανίστηκαν αυτά τα χρόνια με τη σημαία του αντιμνημονιακού και του αντιευρωπαϊστή για να παίξουν τον αποπροσανατολιστικό τους ρόλο».