Δεν έχουν τέλος  οι ομαδικές κομπίνες  από θρασείς  ταξιτζήδες   εις   βάρος  επιβατών.

Συνελήφθησαν 31 οδηγοί ταξί για ‘πειραγμένα’ ταξίμετρα

Δεν έχουν τέλος  οι απάτες και κομπίνες πολλών  ταξιτζήδων, που συλλαμβάνονται –όσοι  ελέγχονται τελικά-   σε ομαδικές  παρανομίες, κατά δεκάδες κάθε φορά.  Χωρίς  να γίνονται πιο συστηματικοί οι έλεγχοι αυτοί  από την Τροχαία  και βεβαίως  να παραπέμπονται στη  Δικαιοσύνη  όσοι   μηχανικοί σε ταξίμετρα πραγματοποιούν αυτές τις παράνομες  αυξήσεις   , δηλαδή  τις. κλοπές . Με συνέπεια      από τον άλλο μήνα θα αρχίσει  πάλι   πάλι η κλοπή από ασυνείδητους  οδηγούς σε βάρος τουριστών, όπως συμβαίνει  κάθε χρόνο.

Κατά τα άλλα «στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε ταξί), που πραγματοποιήθηκαν στις 4 και 5 Μαΐου 2017, από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, συνελήφθησαν 31 οδηγοί ταξί, για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.  Δύο μόνο ημέρες  ελέγχου μετά από πολλούς μήνες, λένε οι πληροφορίες μας.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στους Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού & Λιοσίων, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών “Ελ. Βενιζέλος”, στην Πλ. Καραϊσκάκη, στην οδό Αχαρνών, στην Πλατεία Καλογήρων (Δάφνη) και στον Πειραιά.

Ως προς τη μεθοδολογία δράσης των ανωτέρω, προέκυψε ότι, κατά περίπτωση, είχαν επέμβει σκόπιμα με ειδικές συνδεσμολογίες (σ.σ.: καλωδιώσεις, διακόπτες, μαγνήτες κ.ά.) στις ταμειακές μηχανές, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση φορολογικών αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων και στα ταξίμετρα, αυξάνοντας πλασματικά την αξία του κομίστρου της διαδρομής.

Επιπρόσθετα, κάποιοι εκ των συλληφθέντων δεν είχαν προβεί σε έναρξη βάρδιας εκμεταλλευτή, με αποτέλεσμα να μην εκδίδονται αποδείξεις παρόλο που το ταξίμετρο ήταν κανονικά σε λειτουργία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ΔΟΥ, Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης / Διεύθυνση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Πολλές οι ομάδες  που συλλαμβάνονται   από ταξιτζήδες παραβατικούς και μάλιστα με ασύστολη συμπεριφορά και εκμετάλλευση  επιβατών. Χαρακτηριστική μια περίπτωση σύλληψης τον Σεπτέμβριο του 2016, καθώς στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν τρεις οδηγοί ταξί που κατηγορούνται για διακίνηση πλαστού νομίσματος, πλαστογραφία και επέμβαση σε ταξίμετρο

Οι τρεις οδηγοί ηλικίας 52, 55 και 59 ετών συνελήφθησαν στα ΚΤΕΛ Λιοσίων και στην ευρύτερη περιοχή των Πετραλώνων, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, της πλαστογραφίας, της απάτης κατ’ επάγγελμα, καθώς και της επέμβασης σε ταξίμετρο.

Συγκεκριμένα, ο 59χρονος συνελήφθη να κατέχει πλαστά χαρτονομίσματα, τα οποία και έθετε σε κυκλοφορία επιστρέφοντάς τα ως ρέστα, σε επιβάτες του ταξί. Το συνολικό χρηματικό ποσό των πλαστών χαρτονομισμάτων που βρέθηκε και κατασχέθηκε, ήταν ύψους 105 ευρώ.

Παράλληλα, ο 55χρονος συνελήφθη να επεμβαίνει στην λειτουργία του ταξιμέτρου και συγκεκριμένα ρυθμίζοντάς το σε διπλή ταρίφα, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο συγκεκριμένος οδηγός έχει επανειλημμένως εντοπιστεί να κάνει το ίδιο.

Όσον αφορά τον 52χρονο, κατά τον τροχονομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστή ειδική άδεια οδήγησης, η οποία και κατασχέθηκε.