Δεκτό το αίτημα της Τσατάνη για αντικατάσταση της Θάνου – Στη θέση της η δικαστής Ασπασία Καρέλλου

Δεκτή έγινε η αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει στις 6 Απριλίου η εισαγγελέας εφετών, Γεωργία Τσατάνη, σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου.

Μετά από αυτή την εξέλιξη την προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα σχετικά με την υπόθεση Βγενοπουλου αναλαμβάνει η κυρία Ασπασία Καρέλλου, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, που προεδρεύει το Συμβουλίου Αρείου Πάγου.

Στην πολυσέλιδη αίτηση της η κα Τσατάνη είχε καταφερθεί τόσο σε βάρος της κυρίας Θάνου όσο και σε βάρος του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, αρμόδιου για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η Γεωργία Τσατάνη είχε κληθεί από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου για εξηγήσεις στο πλαίσιο της πειθαρχικής εξέτασης που έχει διατάξει η κυρία Θάνου για τον τρόπο που έφτασε στα χέρια της η δικογραφία με ελεγχόμενο τον επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλο και συνεργάτες του, σχετικά με την υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας.

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στο έγγραφο της αναφέρει πως «για λόγους προστασίας του κύρους και της αξιοπιστίας του θεσμικού της ρόλου και της Δικαιοσύνης γενικότερα, ανέθεσε την διενέργεια της πειθαρχικής έρευνας και της σύνταξης του σχετικού πορίσματος στην αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Ασπασία Καρέλλου».