Χιμένεθ: Δεν είναι φυσιολογικά όσα έγιναν, δεν αξίζει η χώρα τέτοια εικόνα

Τα χθεσινά γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, που οδήγησαν σε διακοπή ακόμη ένα ντέρμπι του ΠΑΟΚ, έκαναν -όπως ήταν φυσικό- το γύρο του κόσμου. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση, λόγω του Μανόλο Χιμένεθ, στην Ισπανία, με το Radio Marca να επικοινωνεί με τον τεχνικό της ΑΕΚ για λεπτομέρειες.

«Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με γκολ οφσάιντ, ο διαιτητής το ακύρωσε και οι παίκτες ξεκίνησαν μια διαμαρτυρία για 4-5 λεπτά, χωρίς ο διαιτητής να αποβάλει κανέναν. Ξαφνικά ένας άντρας μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο με σωματοφύλακες, όλος ο κόσμος ξέρει ότι είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ και πηγαίνει πρώτα τον διαιτητή και στη συνέχεια στον δικό μας πάγκο και αρχίζει να τους απειλεί όλους», ανέφερε ο Χιμένεθ.

«Αρχικά δεν υπήρξε φόβος για την ακεραιότητά μας, αλλά στη συνέχεια, βλέποντας τις φωτογραφίες με το πιστόλι, σκέφτεσαι: Αν επιλέξει να κάνει κάτι τρελό, θα μπορούσε το κάνει. Είναι αλήθεια ότι στην αρχή δεν ξέραμε ότι είχε ένα πιστόλι στην ζώνη του, αλλά αυτό είναι το λιγότερο, διότι ίσως έχει την άδεια να το έχει, αλλά αυτό δεν είναι φυσιολογικό, ένας πρόεδρος να πηγαίνει στο κέντρο για να διαμαρτυρηθεί και να απειλήσει τον διαιτητή», συνέχισε.

«Από τον ΠΑΟΚ είχαν αφαιρέσει τρεις βαθμούς μετά ότι συνέβη στον Όσκαρ Γκαρθία. Τους επέστρεψαν, με συνέπεια να συμμετέχει ενεργά στο πρωτάθλημα και έγιναν αυτά. Υπάρχουν φανατικοί οπαδοί στις μεγάλες ομάδες, όμως σε αυτό το γήπεδο δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο», σχολίασε ο Ίβηρας προπονητής.

«Ο διαιτητής ήθελε να βγούμε έξω και να παίξουμε πέντε λεπτά, αλλά ο πρόεδρός μας είπε ότι οι παίκτες μας δεν θα βγουν να παίξουν επειδή απειλούνται από ανθρώπους που εισβάλλουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο ρέφερι είπε ότι το παιχνίδι τελικά έληξε με 0-0 και τώρα δεν ξέρω τι θα συμβεί», πρόσθεσε ο Χιμένεθ.

Και κατέληξε: «Ήμασταν 5 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ και μετά την επιστροφή βρεθήκαμε 2, ενώ ήταν να παίξουμε χωρίς κόσμο και αγωνιστήκαμε με κόσμο. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Συνέβη με τον Ολυμπιακό φέτος στο ματς με τον ΠΑΟΚ, με εμάς με τον ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό πέρυσι με τον ΠΑΟΚ… Κάτι πρέπει να γίνει, δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό. Είναι πολύ λυπηρό για μια χώρα που δεν αξίζει αυτή την εικόνα, επειδή δεν είναι έτσι».

SHARE