Χάος στην πλατεία Βικτωρίας

Αδυνατεί η πολιτεία να αντιμετωπίσει την συνεχώς αυξανόμενη ροή των μεταναστών στην πρωτεύουσα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να διαμείνουν μόνοι τους όπου θέλουν. Με αποτέλεσμα να συγκεντρώνονται σε άτυπα hotspot, όπως αυτό της πλατείας Βικτωρίας ή του πεδίου του Άρεως.

Ξεπερνούν τους 600 οι πρόσφυγες και μετανάστες αυτή τη στιγμή στην πλατεία Βικτωρίας, που διαμένουν μέσα στο δρόμο σκεπασμένοι με κουβέρτες. Οι συνθήκες δε διαμονής τους στην πλατεία είναι παραπάνω από τραγικές. Χωρίς καμία υγειονομική φροντίδα, εκτεθειμένοι στο κρύο και την υγρασία της νύχτας κοιμούνται ο ένας δίπλα στον άλλο, πάνω στα πλακάκια του πεζοδρομίου της πλατείας. Ανάμεσά τους είναι και μητέρες με μικρά παιδιά ακόμα και βρέφη στην αγκαλιά τους, τα οποία λόγω των άθλιων συνθηκών είναι σχεδόν όλα άρρωστα, με πονόλαιμο, πυρετό και συμπτώματα εποχικής γρίπης.

Εκμεταλλευόμενοι πως αποτελούν πρόβλημα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, έχουν αναρτήσει πρόχειρα χαρτιά στα αγγλικά και στην αραβική γλώσσα που καλούν τους Ευρωπαίους να ανοίξουν τα σύνορα, γνωρίζοντας πως θα έχουν προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Το ανύπαρκτο κράτος φρόντισε μόνο να βρίσκεται σε μόνιμη βάση κλούβα των ΜΑΤ στην πλατεία Βικτωρίας επί της οδού Γ’ Σεπτεμβρίου.

Prosfiges 3
Prosfiges 3
prosfiges
prosfiges

Prosfiges

prosfiges5
prosfiges5
prosfiges4
prosfiges4
Prosfiges2
Prosfiges2