Μπάσκετ: Στο Καρπενήσι η Εθνική Ανδρών

Η εθνική ομάδα των ανδρών αναχώρησε για το Καρπενήσι, εκεί όπου θα πραγματοποιήσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της ενόψει του Ευρωμπάσκετ. Την αποστολή δεν ακολούθησε ο Γιάννης Μπουρούσης, καθώς ο 33χρονος σέντερ έχει εξασφαλίσει σχετική άδεια.
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Μίσσας, στις δηλώσεις του, τόνισε ότι σε αυτή την ομάδα υπάρχει πολύ ταλέντο και πως ο βασικός στόχος είναι η ομάδα να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσα:
Για την έναρξη της προετοιμασίας:
«Ξεκινάμε την προετοιμασία με 14 παιδιά και με τον Νικ Καλάθη που θα έρθει, θα γίνουμε 15. Είναι πολλά παιδιά που θέλουν και μπορούν να παίξουν στην Εθνική και μπορούν να υποστηρίξουν έναν διαφορετικό στόχο σε σχέση με τους συλλόγους του. Θέλουμε στο ξεκίνημα να είμαστε υγιείς. Αυτό είναι το βασικό. Από αύριο πρέπει να γίνουμε ομάδα. Μιλάμε για αθλητές υψηλού επιπέδου που θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Είναι παιδιά όλα τους, με εμπειρίες και πολλά παιχνίδια. Θα πάμε βήμα-βήμα, αλλά πάνω απ΄ όλα εμείς θέλουμε και έχουμε βασικό στόχο να πάμε για μετάλλιο».
 
Για το τι πρέπει να περιμένουμε:
«Πρέπει να πάμε βήμα-βήμα, να έχουμε μικρούς στόχους αρχικά και στη συνέχεια να βλέπουμε το επόμενο κομμάτι. Πρέπει να υπάρχει πλάνο και να πορευτούμε με βάση αυτό. Στόχος είναι μέσα από την προετοιμασία και τα φιλικά, να δημιουργήσουμε το στυλ που θέλουμε να φτιάξουμε. Όλα τα παιδιά έχουν αποδείξει στην πορεία τους όλα αυτά τα χρόνια τι μπορούν να πετύχουν. Το ελληνικό μπάσκετ, έχει παρελθόν, παρόν, και μέλλον. Έχουμε θέληση, έχουμε πάθος, έχουμε όραμα και αυτό πάμε να δείξουμε. Η ομάδα αυτή έχει προσδοκίες και υποστηρίζεται από τους Έλληνες. Αυτό έχουμε στο μυαλό μας».
 
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και το στυλ παιχνιδιού:
«Ο Γιάννης είναι ένας παίκτης μέσα στο γενικότερο σύνολο της ομάδας. Η λογική μας έχει να κάνει με τον τρόπο παιχνιδιού. Θεωρώ ότι σημαντικό κομμάτι αυτής της ομάδας είναι ότι πρέπει να ξεκινάμε από την άμυνα και μετά να περνάμε στην επίθεση. Στόχος είναι ο συνδυασμός δύο πραγμάτων για να πετύχουμε και να εκμεταλλευτούμε το σύνολο του ρόστερ μας. Έχουμε παιδιά με προσόντα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μπάσκετ είναι παιχνίδι εδάφους και όχι αέρα. Θέλουμε να αποκτήσουμε στυλ και να το εκφράσουμε μέσα στο παρκέ. Ο Γιάννης είναι απόλυτα χρήσιμος, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιείται για το ιδανικό αποτέλεσμα. Υποστηρίζω και είμαι εδώ με ένα σύνολο παιδιών με ιδιαίτερο ταλέντο και ικανότητα.»
Ο άσος της Εθνικής και του Μιλγουόκι, από την πλευρά του, απεκδύθηκε το χαρακτηρισμό του σταρ, δηλώνοντας ότι στόχος του είναι «να γίνω ένας καλός συμπαίκτης, να γίνομαι όλο και καλύτερος συμπαίκτης. Δεν υπάρχει σταρ σε αυτή την ομάδα. Θα παίξουμε μαζί και όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Μέρα με τη μέρα να γίνουμε ομάδα με τα παιδιά και μακάρι να έρθουν οι επιτυχίες μέσα απ’ αυτό».
Και συνέχισε: «Θέλω να φέρω μια επιτυχία σε αυτή την ομάδα. Σαν άνθρωπος δεν σκέφτομαι το τέλος, σκέφτομαι τη διαδρομή. Θέλω να ξεκινήσω από τώρα για να γίνει το κλίμα καλύτερο, πώς θα μπούμε καλά στην προετοιμασία και να διεκδικήσουμε το καλύτερο. Τον Δεκέμβριο θα γίνω 23, μεγάλωσα! Ακούγεται ωραίο το να πούμε ότι θα πάμε να πάρουμε ένα μετάλλιο, αλλά θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και να μην υπάρχει πίεση στα παιδιά. Σε μένα δεν υπάρχει πίεση. Δεν είμαι ο σταρ της ομάδας εγώ».
Ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε ότι «δεν είναι και το πιο εύκολο, όπως είναι έτσι οι χρονιές, αλλά πάντα η Εθνική είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για μένα και πάντα είναι χαρά μου να βρίσκομαι εδώ. Έχω καλό προαίσθημα προσωπικά. Έχουμε καλή χημεία, θα ταιριάξουμε μεταξύ μας και γιατί όχι να μην κάνουμε τη διάκριση. Το θέλουμε πάρα πολύ και μακάρι να γίνει».
Για την παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν σαφής: «Ομαδικό το άθλημα, αλλά ο τύπος είναι ένας all star παίκτης, κάτι που δεν συμβαίνει συχνά στην Ελλάδα! Κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση να έχεις έναν τέτοιο παίκτη στην ομάδα σου, να σε καθοδηγεί και να σε ανεβάζει επίπεδο».
Ο δεύτερος ΝΒΑερ της ομάδας και ταυτόχρονα «ρούκι» της Εθνικής, Γιώργος Παπαγιάννης, σχολίασε: «Είναι πάρα πολύ ωραίο γεγονός για μένα. Ο καθένας θα χρειαστεί να βάλει το λιθαράκι του. Εμείς θα πάμε για το καλύτερο, θέλουμε ένα μετάλλιο. Σύμφωνα με το νεαρό της ηλικίας μου θα πρέπει να βγάλω την περισσότερη ενέργεια απ΄ όλους. Να βοηθήσω στην άμυνα και μετά να συμβάλω στην επίθεση».