Αυτό το ανεξερεύνητο νησί έχει μια τοπική φυλή που σκοτώνει κάθε είδους επισκέπτη

Κανένα Surviror και Nomads. Αυτό το νησί μεταξύ Ταϊλάνδης και Ινδίας είναι σκέτη παγίδα θανάτου για όποιον τολμήσει να πατήσει το πόδι του εκεί. Πρόκειται για το Βόρειο Σέντινελ, έναν κατά τ’ άλλα μικρό επίγειο παράδεισο στον κόλπο της Βεγγάλης, που μοιάζει βγαλμένο από ταινία.

Μην σε δελεάζουν όμως τα γαλαζοπράσινα νερά και τα τεράστια δέντρα που ακουμπούν σχεδόν στο κύμα αν τύχει και δεις φωτογραφίες του ενώ σχεδιάζεις ταξίδι στην Ταϊλάνδη. Το νησί κατοικείται από μια πολύ εχθρική φυλή, τους Σεντινελέζους, που δεν θέλουν καμιά επαφή με τον έξω κόσμο. Προκειμένου μάλιστα να διαφυλάξουν ότι το μέρος τους και η κουλτούρα τους θα μείνουν ανέγγιχτα από οποιαδήποτε ξένη επιρροή δεν διστάζουν να σκοτώσουν όσους αψηφήσουν την οδηγία απαγόρευσης σε επισκέπτες.

Η φυλή αυτή κατοικεί το νησάκι εδώ και πάνω από 60.000 χρόνια και σήμερα εκτιμάται ότι έχουν απομείνει μερικές εκατοντάδες. Κάθε φορά που κάποιοι τουρίστες επιχείρησαν να το προσεγγίσουν στην καλύτερη εκδιώχθηκαν από άντρες που κρατούσαν λόγχες και σώθηκαν και στη χειρότερη χάθηκαν για πάντα τα ίχνη τους. Κάπως έτσι άδοξο ήταν το τέλος και για δύο ψαράδες που το 2006 πλησίασαν κοντά στην ακτή και τελικά αιχμαλωτίστηκαν και δολοφονήθηκαν.

Ούτε την ανθρωπιστική βοήθεια που έφτασε στο νησί μετά το φονικό τσουνάμι του 2004 δεν δέχθηκαν οι Σεντινελέζοι, μια απ’ τις ελάχιστες εναπομείνασες φυλές στον κόσμο που δεν απέχει και πολύ απ’ τους ανθρώπους των σπηλαίων. Υποδέχθηκαν με βέλη τα ελικόπτερα των διεθνών οργανώσεων που επιχείρησαν να τους δώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Καμιά σκέψη, λοιπόν, μια βουτιά στα θεϊκά νερά του. Οι τύποι είναι χειρότεροι και από καρχαρίες.

SHARE