Αυτό είναι το μυστικό για να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο διάδρομο

Για κάποιες είναι αναγκαίο κακό, για κάποιες άλλες η πιο βαρετή άσκηση του γυμναστηρίου, ενώ για ορισμένες η απόλυτη ευχαρίστηση στον χώρο αυτό. Ο διάδρομος γυμναστικής έχει τις φανατικές του, έχει όμως κι εκείνες που δεν τον αγαπούν όσο θα έπρεπε.

Και το λέμε αυτό, διότι το συγκεκριμένο μηχάνημα μπορεί αν χρησιμοποιηθεί έξυπνα, να μας βοηθήσει να κάψουμε σχεδόν τις ίδιες θερμίδες που θα καίγαμε στο ελλειπτικό! Και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Είναι γνωστό πως με εξαίρεση το τρέξιμο, το να βρίσκεται κάποιος στον διάδρομο είναι ό,τι πιο χαλαρό μπορεί να κάνει στο γυμναστήριο. Κυρίως αν προτιμά τη χαμηλή ταχύτητα στην οποία η καύση θερμίδων είναι αργή (και βασανιστική).

Να που όμως το να κάψεις πολλές θερμίδες και σαφώς περισσότερο λίπος στον διάδρομο δεν είναι ούτε δύσκολο, ούτε βαρετό. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι εκτός από τα κουμπάκια της ταχύτητας να ασχοληθείς και λίγο με τα διπλανά, αυτά της κλίσης του διαδρόμου.

Όσο υψηλότερα ανεβάζεις τον διάδρομό σου, τόσο περισσότερες θερμίδες καις, πράγμα που σημαίνει πως με ένα χαλαρό τρεξιματάκι σε διάδρομο με αισθητή κλίση προς τα πάνω μπορείς να κάψεις έως και 10 θερμίδες το λεπτό!

Όποιο πρόγραμμα κι αν ακολουθείς, λοιπόν, θυμήσου πως μερικά κλικ στο + της κλίσης μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το καλό είναι πως όσο σταδιακά αυξάνεις την κλίση, τόσο πιο εύκολο θα σου φανεί, γι’ αυτό φόρα τα ακουστικά σου, αφέσου στον ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής και δες τις θερμίδες να καίγονται χωρίς καν να το καταλάβεις.