Αθήνα: Ένοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Μεξικού

Στόχος ένοπλης επίθεσης έγινε κτίριο στην πλατεία Κολωνακίου όπου στεγάζονται -μεταξύ άλλων- τα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού καθώς και ιδιωτικές εταιρείες. Οι οπές από σφαίρα πυροβόλου όπλου που βρέθηκαν στις προσόψεις δύο εταιρειών σε διαφορετικούς ορόφους του κτιρίου μαρτυρούν ότι σύμφωνα με πληροφορίες, δύο δράστες άνοιξαν πολλαπλό πυρ κατά του κτιρίου από τη μηχανή στην οποία επέβαιναν.

Συγκεκριμένα, στην τζαμαρία, στην πρόσοψη χρηματιστηριακής εταιρείας που βρίσκεται στον 4ο όροφο του κτιρίου βρέθηκε οπή από σφαίρα πυροβόλου όπλου, ενώ κατόπιν αυτοψίας στο χώρο βρέθηκε σε γυψοσανίδα στο εσωτερικό των γραφείων μια βολίδα. Επίσης, οπή από σφαίρα έχει βρεθεί και στην πρόσοψη γραφείων ιδιωτικής εταιρείας εμπορίας ρούχων που στεγάζονται στον 3ο όροφο του κτιρίου.

Έρευνα στο σημείο διενεργούν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, όταν υπάλληλος της χρηματιστηριακής εταιρείας διαπίστωσε την τρύπα στο τζάμι και ειδοποίησε σχετικά την Αστυνομία. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα η ένοπλη επίθεση εναντίον του κτιρίου έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ εκτιμάται ότι στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία του Μεξικού. Σημειώνεται ότι κατάληψη στα γραφεία της πρεσβείας του Μεξικού είχαν πραγματοποιήσει την 29η Ιουνίου αντιεξουσιαστές, μέλη της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας».