Αστυνομικές επιχειρήσεις σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων – Επτά συλλήψεις

Εφόδους σε κτίρια της περιοχής Εξαρχείων πραγματοποίησαν δυνάμεις της Αστυνομίας (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ και Ομάδα Δέλτα), ενώ είναι σε εξέλιξη η μαζική πορεία για την 46η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι επιχειρήσεις επιτόπιου ελέγχου ξεκίνησαν από πολυκατοικία της οδού Σπυρίδωνος Τρικούπη. Η επιχείρηση στην πολυκατοικία έγινε καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ομάδα ατόμων επιχείρησε να μπει στην πολυκατοικία. Άλλη ομάδα επιχείρησε να ανέβει σε ταράτσα πολυκατοικίας στη Στουρνάρη. Κάθε ομάδα των αστυνομικών είναι εφοδιασμένη με τον ειδικό εξοπλισμό για τη διάρρηξη θυρών.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες η αστυνομία έχει προχωρήσει σε επτά συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν βόμβες μολότοφ, γάντια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πέτρες και άλλα αντικείμενα. Επίσης, σε εξέλιξη είναι νέα επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια για άτομα που βρίσκονται σε ταράτσα πολυκατοικίας στον οδό Στουρνάρη 4.

Οι 6 συλλήψεις έγιναν στο δώμα της πρώτης πολυκατοικίας και η έβδομη έξω από το ίδιο κτίριο, ενώ οι 2 προσαγωγές έγιναν από την πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη.

Δεν έγινε γνωστό μέχρι στιγμής αν και τί έχει βρεθεί στην πολυκατοικία στην οδό Στουρνάρη 4.

Μαζική η συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου

Λίγο μετά τις 16:00 φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, κόμματα κι οργανώσεις της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Κλαυθμώνος και με κεντρικό σύνθημα “οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν στα μουσεία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία”, κατευθύνθηκαν προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η πορεία του “μπλοκ” της ΠΑΣΠ με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου έφτασε μπροστά από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και διαλύθηκαν.

Στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο του Πολυτεχνείου συμμετέχουν αύρες, ελικόπτερα, drones, η επανασυσταθείσα ομάδα “Δέλτα” και 5.000 αστυνομικοί, ανάμεσα στους οποίους το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων διμοιριών ΜΑΤ και του προσωπικού της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας.