Αρνητικές οι τράπεζες στην πρόταση «Πήγασου» για κούρεμα δανείων με παραμονή Μπόμπολα.

Μετά την υποχρεωτική έξοδο  του Σταύρου Ψυχάρη  από τον ΔΟΛ, έρχεται ένας άλλος αποκλεισμός  από το συγκρότημα του ΕΘΝΟΥΣ για την οικογένεια  Γ. Μπόμπολα στο όνομα του γιού του. Συνάντηση μεταξύ των τραπεζιτών και του Φώτη Μπόμπολα πραγματοποιήθηκε προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των εκδοτικών επιχειρήσεων του δεύτερου.

Η πρόταση που κατατέθηκε αφορά στην εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ομίλου Πήγασος από τον όμιλο Σαββίδη και την παραμονή της οικογένειας Μπόμπολα με μειοψηφικό ποσοστό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος από την πλευρά του εκδότη προτάθηκε κούρεμα 100 εκατ. ευρώ από τα χρέη των εταιρειών Πήγασος, Ιριδα και Ευρώπη με σκοπό την αναδιάρθρωσή τους και την είσοδο σε αυτές του μεγαλοεπιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Σύμφωνα με την πρόταση στην νέα εταιρεία η πλευρά Μπόμπολα θα κατέχει το 49% και η πλευρά Σαββίδη το 51%. Η νέα εταιρεία θα έχει να διαχειριστεί ένα δάνειο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ μετά από το κούρεμα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η πλευρά των τραπεζών είναι πολύ επιφυλακτική στην εν λόγω πρόταση καθώς δυσκολεύονται να αποδεχτούν τέτοιου ύψους «κούρεμα» των δανείων, με τον εκδότη στο σχήμα.

Συμφωνία με τις τράπεζες για αναδιάρθρωση δανείων ύψους 25 εκατ. ευρώ

Αν και στη διάρκεια αυτών των «δύσκολων συζητήσεων» με τις τράπεζες επανήλθε αρκετές φορές στο τραπέζι το ενδεχόμενο της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στη Lavipharm, η πλευρά του κ. Θανάση Λαβίδα (ένθετη φωτογραφία) τις απέρριψε

Ο κ. Θανάσης Λαβίδας είναι κάτι περίπου σαν «μύθος» στη φαρμακευτική αγορά, με μεγάλες πρωτοβουλίες και επιτυχίες στον επιχειρηματικό τομέα.. Στη διάρκεια των δύο τελευταίων δεκαετιών – ακόμη δηλαδή από την εποχή της ανάπτυξης – πολλοί είχαν προεξοφλήσει αρκετές φορές ως βέβαιο το επιχειρηματικό του τέλος. Ολοι όμως διαψεύστηκαν. Οπως και τώρα.
Στη διάρκεια των τελευταίων μηνών και πάλι στην αγορά είχαν οργιάσει οι φήμες για το «τέλος» του κ. Λαβίδα. Και στις δύο περιπτώσεις αιτία ήταν ο υπέρμετρος τραπεζικός δανεισμός. Και αυτήν τη φορά τα πράγματα ήταν πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι στο παρελθόν.
Οι τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες προ πολλού και η συρρίκνωση της φαρμακευτικής δαπάνης είναι τόσο μεγάλη που στην περίοδο των «ευτυχισμένων χρόνων» έμοιαζε με εφιάλτης. Και αυτήν τη φορά όμως ο έλληνας φαρμακοβιομήχανος την τελευταία στιγμή κατόρθωσε «να γυρίσει το ματσάκι» – αλλά η διοίκηση της εταιρείας θα αλλάξει.
Την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Βήματος» από τις τράπεζες, βγήκε «λευκός καπνός». Οι «δύσκολες συζητήσεις» των τελευταίων μηνών με τα τραπεζικά στελέχη – πρωταγωνιστικό ρόλο ως βασικός πιστωτής της Lavipharm AE είχε η Eurobank – της ελληνικής αγοράς κατέληξαν στην αναδιάρθρωση δανείων ύψους 25 εκατ. ευρώ, εφόσον φυσικά λόγω του θετικού Ebitda η εταιρεία κρίθηκε βιώσιμη.
«Εμπιστοσύνη»
Μάλιστα στη διάρκεια αυτών των «δύσκολων συζητήσεων» επανήλθε αρκετές φορές στο τραπέζι το ενδεχόμενο της εισόδου στρατηγικού επενδυτή – επρόκειτο ως ένας έμμεσος τρόπος για την απομάκρυνση της οικογένειας Λαβίδα – όμως η πλευρά του επιχειρηματία τις απέρριψε όλες τις περιπτώσεις προκαλώντας τον (ίσως) εύλογο εκνευρισμό των τραπεζιτών.
Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει τον περασμένο Μάρτιο έκανε λόγο για αναδιάρθρωση του τραπεζικού δανεισμού που «σε συνδυασμό με επιμέρους επιχειρηματικές κινήσεις θα συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών και της οργανικής κερδοφορίας της εταιρείας». Και με έμφαση σημείωνε πως «η οικογένεια Λαβίδα εξακολουθεί να ελέγχει πλήρως την εταιρεία Lavipharm και δεν τίθεται θέμα απώλειας ή παραχώρησης ελέγχου. Η διοίκηση της εταιρείας έχει την εμπιστοσύνη των μετόχων και των εργαζομένων της και υλοποιεί σταθερά το επιχειρηματικό σχέδιό της».

 
Και στο τέλος η συμφωνία επήλθε με την αναχρηματοδότηση των δανείων με όρους που εξασφαλίζουν την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της Lavipharm AE – η εταιρεία έχει υψηλό δανεισμό και μάλιστα με επαχθείς όρους, κυρίως το ύψος των επιτοκίων του ήταν απαγορευτικό για την ομαλή της λειτουργία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες και σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, προβλέπει την τοποθέτηση νέας διοίκησης, με τη σύμφωνη γνώμη και των μετόχων φυσικά και την εφαρμογή ενός νέου επιχειρηματικού σχεδίου ανόρθωσης της εταιρείας – την εφαρμογή του οποίου θα επιβλέπουν στενά οι τραπεζίτες λένε οι ίδιες πηγές.
Υπό επιτήρηση
Βέβαια η περίπτωση της Lavipharm ΑΕ – της οποία οι μετοχές στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών είναι υπό επιτήρηση από το 2012 – είναι ίσως η πιο ενδεικτική της φαρμακευτικής αγοράς, δεδομένου ότι η φαρμακευτική δαπάνη έχει καταρρεύσει, δεν υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ ετησίως, οι καθυστερήσεις στις πληρωμές έχουν αυξηθεί και οι εκπτώσεις είναι στην ημερήσια διάταξη.
Σε αυτό το επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι πολυεθνικοί όμιλοι προβληματίζονται για την παραμονή τους, επιχειρήσεις που «κουβαλούν» σοβαρά προβλήματα από τις καλές εποχές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επικινδυνότητας.
Στην εποχή των «παχέων αγελάδων» η βασική δύναμη του ομίλου Λαβίδα δεν ήταν τόσο το σκέλος της φαρμακοβιομηχανίας όσο η δραστηριότητά του στη χονδρική πώληση, δηλαδή στον κλάδο των φαρμακαποθηκών. Εκείνες τις εποχές οι πωλήσεις της φαρμακαποθήκης του ομίλου ήταν πάνω από 200 εκατ. ευρώ και φυσικά οι πιστώσεις των εταιρειών «έρεαν άφθονες».
Στο σημερινό περιβάλλον όλα αυτά δεν γίνονται. Οι πιστώσεις έχουν κοπεί προ πολλού και πλέον η φαρμακαποθήκη μοιάζει με «σκιά του εαυτού της». Αυτήν τη φορά την εταιρεία την έσωσε το θετικό Ebitda και η αύξηση πωλήσεων που εμφάνισε το 2016.