Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σφυροσκοπούν τον αυθάδη Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης σφυροσκοπούν τον αυθάδη Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη. Αρxιεπισκοπή : «Υβρις και ασέβεια» τα λεγόμενα Σκουρλέτη.

Με τον Αλ. Τσίπρα να παριστάνει, όψιμα, καλό χριστιανό και με σεβασμό απέναντι στον Αρχιεπίσκοπο, ενώ αφήνει αχαλίνωτο τον κορυφαίο Υπουργό του να ασχημονεί και να προσβάλλει τν Εκκλησία, όπως έκανε και ως υπουργός Παιδείας ο Νίκος Φίλης. Για δέκα θεσμικά και χονδροειδή ψέματα κατηγορεί τον Υπουργό Εσωτερικών ο Νικ.Πατούλης. Ποιά είναι.

«Υβρις και ασέβεια» τα λεγόμενα Σκουρλέτη σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή

Αυστηρή και απαξιωτική για το πολιτικό ήθος του υπουργού Εσωτερικών,που ζήλωσε δόξα του Νίκου Φίλη ανάμεσα στους ανιστόρητους και φανατικούς του ΣΥΡΙΖΑ, γνωστούς άθεους., μηδενιστές, αγνωστικιστές και εχθρούς της Ορθόδοξης πίστης και παράδοσης. Σκληρή η απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του Αρχιεπισκόπου Χάρη Κονιδάρη στις δηλώσεις του Πάνου Σκουρλέτη για την Εκκλησία. Ο κ. Κονιδάτης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Ας μην έχει άγχος ο κύριος Σκουρλέτης. Η ύβρις και η ασέβεια κατά της Εκκλησίας και του Αρχιεπισκόπου εξασφαλίζουν πιστοποιητικό αριστείας από τους δασκάλους του, της αντικληρικαλιστικικής αριστεροφροσύνης. Την ώρα που η Εκκλησία υπηρετεί την κοινωνία και ενώνει, όπως πάντα έκανε και πάντα θα κάνει, όλους τους Έλληνες, ο κύριος Σκουρλέτης δε διστάζει να μετέλθει κάθε ψεύδος σχετικά με το ρόλο της, μπροστά στην αγωνία του να διατηρήσει αδιατάρακτο το φλερτ με το μικροκομματικό του ακροατήριο».

Ο ΚΑΚΟΠΙΣΤΟΣ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Νωρίτερα ο κ. Σκουρλέτης είχε ασκήσει κριτική στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με αφορμή τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη., μετα από δύο-τρείς συναντήσεις με τον κ,Αλ. Τσίπρα. Μανιακός αντιδημοκράτης, που ενοχοποιεί κάθε συνάντηση του Αρχιεπισκόπου με πολιτικό παράγοντας πλήν του προέδρπου τοπυ ΔΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο υπουργός δήλωσε πως η εκκλησία «δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

«Έχω διαπιστώσει, δικιά μου εκτίμηση, να μου τη χρεώσετε, ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δυνάμεις μέσα από την εκκλησία που θέλουν να συντονίσουν τη στάση τους με τις επιδιώξεις της ίδιας της ΝΔ» υπογράμμισε αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Ιερώνυμου.

«Μού έκανε εντύπωση,» πρόσθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, «πως όταν βγαίνουν μισαλλόδοξα κηρύγματα όπως του Αμβρόσιου πριν από λίγες ημέρες, διχαστικά κηρύγματα που μας γυρίζουν σε άλλες εποχές, ο επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν βρίσκει να πει τίποτα. »

Ενώ συμπλήρωσε πως ο κ. Ιερώνυμος κάτι ψέλλισε, σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ που δεν πρέπει να πληρώνει η εκκλησία για τα ακίνητά της.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμα ότι «εάν γύριζε το ρολόι πίσω σε όλες τις κρίσιμες στιγμές θα κάναμε τα ίδια πράγματα» σημειώνοντας ότι «θα ξανακάναμε το δημοψήφισμα και τις εκλογές».

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ο υπουργός δήλωσε πως η εκκλησία «δεν δείχνει σεβασμό προς την ίδια τη χριστιανική κοινότητα, να φλερτάρει η ηγεσία της με έναν άλλο ρόλο που θα θέλει να επηρεάζει τα πολιτικά πράγματα της χώρας».

ΚΕΔΕ: «Βαρόνος Μινχάουζεν ο Σκουρλέτης»

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη και της ΚΕΔΕ σχετικά με τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σε ανακοίνωσή της η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων χαρακτηρίζει ως «βαρόνο Μινχάουζεν» τον Υπουργό και του καταλογίζει 10 ψέματα. «Υπηρετώντας με συνέπεια την πολιτική των “δημοκρατικών” μονολόγων , που δεν συνάδει με το ύφος και το ήθος της δημοκρατικής αριστεράς , ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης επέλεξε αυτή τη φορά το Δήμο Αμαρουσίου, για να συνεχίσει την εκστρατεία ψεύδους και παραπληροφόρησης της κοινής γνώμης, σχετικά με τις αλλαγές που προωθεί στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, είπε τόσα ψέματα, που διεκδικεί τη δόξα του βαρόνου Μινχάουζεν» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρούσι είναι η έδρα του Προέδρου της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, γεγονός που καθιστά την αντιπαράθεση και «επί προσωπικού» καθώς όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: «Διάλεξε το λάθος Δήμο και το λάθος παράδειγμα αιρετού Δημάρχου. Επέλεξε το Δήμο Αμαρουσίου γα να αναφερθεί στην ανάγκη καθιέρωσης της απλής αναλογικής ως σύστημα ανάδειξης των αιρετών εκπροσώπων των Δήμων και της θέσπισης ορίου στις θητείες των Δημάρχων, ξεχνώντας αφενός πως μιλά σε μια πόλη που η τοπική κοινωνία της εξέλεξε τρεις συνεχείς φορές το ίδιο πρόσωπο για Δήμαρχο, τον Γιώργο Πατούλη , Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε.. αφετέρου, ότι τον εξέλεξε τις δύο τελευταίες φορές από την πρώτη Κυριακή, με ποσοστό 56 και 58% αντίστοιχα».

Ως προς τα, κατά την ΚΕΔΕ, «10 ψέματα Σκουρλέτη», αυτά είναι:

-«1ο ψέμα: ο κ. Σκουρλέτης ότι η Αριστερά αναγνώριζε πάντα το χώρο της Αυτοδιοίκησης
Ποια είναι η αλήθεια: η αναγνώριση του “αριστερού” κ. Σκουρλέτη στους αιρετούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και το θεσμό περιλαμβάνει και τους χαρακτηρισμούς “βλαχοδήμαρχοι”, πασάδες στα Γιάννινα” και “αφελείς”, που με τόση ευκολία ξεστόμισαν ο ίδιος κι άλλοι μεγάλα στελέχη του κόμματος του; Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Υπουργός ;

-2ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η ΚΕΔΕ και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης λειτουργούν ως ενεργούμενα της Νέας Δημοκρατίας
Ποια είναι η αλήθεια: η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Πρόεδρος της Γ. Πατούλης τα δύο τελευταία χρόνια είχαν υποδειγματική και ειλικρινή συνεργασία με τους προκατόχους του κ. Σκουρλέτη , τους κ.κ. Βούτση και Κουρουπλή. Ο διάλογος ήταν συνεχής και ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των απόψεων αμοιβαίος. Η Κ.Ε.Δ.Ε. και ο Πρόεδρος της έχουν αποδείξει ότι μπορούν να λειτουργήσουν υπερκομματικά. Ο κ. Σκουρλετης είναι αυτός που δεν μπορεί να βγάλει τη “ροζουλί” κομματική του φανέλα και να λειτουργήσει ως Υπουργός όλης της αυτοδιοίκησης. Μην προσπαθεί να κατηγορήσει γι αντιπολιτευτική διάθεση απέναντι στην κυβέρνηση τον Γ. Πατούλη, ιδιαίτερα όταν “και οι πέτρες γνωρίζουν” ότι την πιο σκληρή αντιπολίτευση στον κ. Τσίπρα και την πολιτική της κυβέρνησης την ασκεί ο ίδιος. Η στάση του ως Υπουργού Περιβάλλοντος στο ζήτημα της επένδυσης στην Χαλκιδική, στη ΔΕΗ, στην επένδυση του Ελληνικού και η αποπομπή του από τη θέση αυτή, το αποδεικνύουν. Γι αυτό εύλογα αναρωτιόμαστε, ποιο είναι το πραγματικό σχέδιο του κ. Σκουρλέτη; Να φέρει την αυτοδιοίκηση στο σύνολο της απέναντι στην κυβέρνηση για να της προκαλέσει τη φθορά που δεν κατάφερε ο ίδιος να προκαλέσει;

-3ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η ΚΕΔΕ αποχώρησε στο παρά 5 της ολοκλήρωσης του έργου της επιτροπής για την αναθεώρηση του Καλλικράτη
Ποια είναι η αλήθεια: Η Κ.Ε.Δ.Ε. συμμετείχε από την αρχή στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης, καταθέτοντας ολοκληρωμένες προτάσεις όσον αφορά το περιεχόμενο της . Αποχώρησε από το διάλογο όταν διαπίστωσε ότι ο διάλογος αυτός είναι προσχηματικός. Αν και είχαν περάσει πάνω από οκτώ μήνες, στην επιτροπή ο κ. Σκουρλέτης δεν παρουσίασε ούτε μια επίσημη θέση, “κρυπτόμενη” πίσω από απόψεις υπηρεσιακών παραγόντων. Κάτω από την πίεση της αποχώρησης της Κ.Ε.Δ.Ε. , αναγκάστηκε να παρουσιάσει το πόρισμα μιας επιτροπής του Υπουργείου του, το οποίο ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν τον δεσμεύει. Από τότε, δεν έχει συζητήσει με την ΚΕΔΕ αν και έχει προσκληθεί επανειλημμένα σε διάλογο κι επιλέγει να δημοσιοποιεί τις απόψεις του μέσω διαρροών ή συνεντεύξεων στον έντυπο κι ηλεκτρονικό τύπο.

-4ο ψέμα: αναφέρθηκε ο κ. Σκουρλέτης στο ζήτημα της θέσπισης ορίου στη θητεία των Δημάρχων, κατηγορώντας τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ επειδή διαφώνησε με τη θέση αυτή
Ποια είναι η αλήθεια: η ΚΕΔΕ και ο Γ. Πατούλης δεν διαφωνούν με τη θέσπιση ορίου , αρκεί το όριο αυτό να ισχύει για όλο το πολιτικό προσωπικό ( βουλευτές, Υπουργοί, Πρωθυπουργοί) κι όχι μόνον για τους Δημάρχους. Αν θέλει ο κ. Σκουρλέτης να βάλει όριο, να ξεκινήσει πρώτα από τους βουλευτές και μετά να ασχοληθεί και με τους Δημάρχους.

-5ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η ΚΕΔΕ διαφώνησε στο να δοθούν 20 εκ. ευρώ στους νησιωτικούς Δήμους.
Ποια είναι η αλήθεια: Η ΚΕΔΕ ποτέ δεν διαφώνησε με την οικονομική ενίσχυση των νησιωτικών και μικρών ορεινών Δήμων. Διαφώνησε με την τακτική Σκουρλέτη, να μοιράζει τα χρήματα που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι Δήμοι ως “αντίδωρα” , για να αποσπάσει την αποδοχή τους στους σχεδιασμούς που προωθεί. Η ΚΕΔΕ εδώ και μήνες έχει προτείνει τη δημιουργία ενός ειδικού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης και τεχνοκρατικής υποστήριξης των μικρών Δήμων. Ο κ. Σκουρλέτης δεν νοιάζεται για τα οικονομικά των Δήμων. Αν νοιαζόταν, δεν θα μειωνόταν κατά 214 εκ ευρώ το 2017 η οικονομική επιχορήγηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-6ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η ΚΕΔΕ προσέφυγε στο ΣτΕ για το Πάρκο Τρίτση επειδή δεν ρωτήθηκε για τη ρύθμιση που προώθησε το Υπουργείο του.
Ποια είναι η αλήθεια: Η ΚΕΔΕ πράγματι διαφωνεί με την απόφαση Σκουρλέτη να χρηματοδοτηθεί η συντήρηση του Πάρκου Τρίτση από τα χρήματα των Κ.Α.Π. των Δήμων της Αττικής. Η ΚΕΔΕ υποστηρίζει ότι τα συγκεκριμένα χρήματα πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των Δήμων, κι όχι τη συντήρηση των πράσινων χώρων της Αττικής. Αν θέλει πραγματικά η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να συντηρηθούν όλοι οι πράσινοι χώροι της Αττικής, κι όχι μόνον το Πάρκο Τρίτση, ας αξιοποιήσει τους πόρους του Πράσινου Ταμείου. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στις τοπικές κοινωνίες και πρέπει να αξιοποιούνται όχι για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας, αλλά για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων μας.

-7ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι η ΚΕΔΕ διαφώνησε με τη ρύθμιση της Κυβέρνησης για τους συμβασιούχους της καθαριότητας
Ποια είναι η αλήθεια: Η Κ.Ε.Δ.Ε. καταλογίζει προχειρότητα στον χειρισμό του ζητήματος . Η εμμονή της ηγεσίας του Υπ. Εσωτερικών να μην διαβουλεύεται με την Αυτοδιοίκηση έχει φέρει την κατάσταση σε αδιέξοδο. Με δεδομένο ότι έχει αναγνωριστεί η αντισυνταγματικότητα της ρύθμισης που σχετίζεται με την ανανέωση των συμβάσεων, η κυβέρνηση πρέπει να δώσει ξεκάθαρη και νομοτεχνικά άρτια λύση στο θέμα και να πάψει «να καταστρατηγεί τη διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων». Πρέπει επίσης να ρυθμιστούν άμεσα σοβαρά ζητήματα που σχετίζονται με την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων αλλά και τη διασφάλιση της νομιμότητας στη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων τους.

-8ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι έχει δει πάνω από 60 Δημάρχους οι οποίοι δεν είναι συντεταγμένοι με τη γραμμή της Κ.Ε.Δ.Ε. όσον αφορά το ζήτημα της απλής αναλογικής
Ποια είναι η αλήθεια: Οι Δήμαρχοι που συμφωνούν με τον κ. Υπουργό δεν ξεπερνούν σε αριθμό τα δάκτυλα του ενός χεριού. Ακόμη και Δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζουν δημόσια τις αντιρρήσεις τους με την θέσπιση της απλής αναλογικής και τα προβλήματα που θα προκαλέσει στη λειτουργία, την “κυβερνησιμότητα” των Δήμων. Αν υπάρχουν 60 Δήμαρχοι που διαφωνούν με την Κ.Ε.Δ.Ε., προκαλούμε τον κ. Υπουργό να τους ονοματίσει. Αλλιώς θα πιστέψουμε ότι ανήκει στην κατηγορία αυτών των γραφικών πολιτικών , που ισχυρίζονται ότι συναντούν στο δρόμο πολίτες πρόθυμους είτε να δώσουν τις συντάξεις τους στο κράτος , είτε να πληρώσουν ακόμη μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές .

-9ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι οργάνωσε η ΚΕΔΕ έκτακτη γενική συνέλευση στο Τιτάνια, για να συγκεντρωθούν γαλάζιοι Δήμαρχοι με σκοπό να καταγγείλουν την Κυβέρνηση .
Ποια είναι η αλήθεια: Η Κ.Ε.Δ.Ε. πράγματι διοργάνωσε στις αρχές Απριλίου έκτακτη γενική συνέλευση, για να εκφράσει την αποφασιστικότητά της να διεξαχθεί ουσιαστικός κι όχι προσχηματικός διάλογος, με στόχο την μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση. Δεκάδες Δήμαρχοι, από όλους τους πολιτικούς χώρους , που συμμετείχαν στη συνέλευση , αποφάσισαν να επισκεφθούν τον Υπουργό και να του ζητήσουν, όπως έχουν δημοκρατικό δικαίωμα, να κάνει διάλογο. Ο Υπουργός με πρόφαση την ύπαρξη κινητών στη συνάντηση, αποφάσισε να “δραπετεύσει” από την αίθουσα. Είναι πρωτοφανές στην εποχή του διαδικτύου και των social media, Υπουργός να αποφεύγει τη συζήτηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης , υπό το φόβο να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της συζήτησης αυτής. Προφανώς ο Υπουργός ζει ακόμη σε μια άλλη εποχή, στην οποία η πληροφόρηση και το περιεχόμενο της δεν καθορίζεται ελεύθερα.

-10ο ψέμα: είπε ο κ. Σκουρλέτης ότι στην Αυτοδιοίκηση λειτουργούν μαγαζάκια
Ποια είναι η αλήθεια: Προφανώς ο κ. Υπουργός έχει “μπερδέψει” τη λειτουργία των Δήμων, που λειτουργούν σε συνθήκες διαφάνειας και διαρκούς ελέγχου από τις αρμόδιες κρατικές αρχές, με τη λειτουργία κάποιων Μ.Κ.Ο. που ανήκουν σε στελέχη του κόμματος του. Κομματικά στελέχη που “ροκανίζουν” σε συνθήκες αδιαφάνειας, σύμφωνα με καταγγελίες βουλευτών του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, τα κονδύλια για τους πρόσφυγες. Μην μας κουνάει το δάκτυλο ο κ. Σκουρλέτης κι ας αναζητήσει στην αυλή του κόμματος του, κι όχι στους Δήμους μας , τα παραμάγαζα της πολιτικής. Μαθήματα εντιμότητας και χρηστής διαχείρισης από το “βαρόνο της Εκάλης” η Αυτοδιοίκηση δεν δέχεται».