Αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από την επιτροπή Οικονομικών

Από νωρίς άρχισαν τα προεόρτια για τη συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τη Δικαιοσύνη-Διαπλοκή.

Σήμερα το πρωί το ΠΑΣΟΚ αποχώρησε από τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησαν την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για «καθεστωτική νοοτροπία».

Αφορμή αποτέλεσε η άρνηση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, Μάκη Μπαλαούρα για έκτακτη ενημέρωση από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο σχετικά με την διαπραγμάτευση.

Όπως δήλωσε, ο κ. Μπαλαούρας το αίτημα, που διατύπωσαν εγγράφως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, δεν συνέλεξε τις απαιτούμενες υπογραφές των 2/5 μελών της επιτροπής, δεσμευόμενος, ωστόσο, πως η ενημέρωση θα γίνει κάποια άλλη στιγμή.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης υποστήριξαν το αίτημα να πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση, με την Ντόρα Μπακογιαννη να τονίζει πως «είναι δικαίωμα της επιτροπής η ενημέρωση. Θα είναι θλιβερό αν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αρνούνται την ενημέρωση της επιτροπής και δι’ αυτής του ελληνικού λαού».

Η πρόταση του κ. Μπαλαούρα για ενημέρωση κάποια άλλη στιγμή, δεν βρήκε θετική ανταπόκριση από το ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα οι βουλευτές να αποχωρούν από την αίθουσα.

«Μόνο εσείς, η Θάνου και ο Παπαγγελόπουλος έχετε τέτοιες καθεστωτικές αντιλήψεις», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος προς τον Μάκη Μπαλαούρα, με τον κ. Μπαλαούρα να τον καλεί να ανακαλέσει.