Αποστόλου: Διαβεβαιώσεις για επίσπευση των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους αγρότες της Ρόδου

Μετά την καταστροφική φωτιά που κατέστρεψε μεγάλες αγροτικές και δασικές εκτάσεις στη Ρόδο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου παρείχε διαβεβαιώσεις ότι κλιμάκια επιφορτισμένα με την καταγραφή ζημιών θα μεταβούν άμεσα στο νησί για να καταγράψουν τις καταστροφές στην Απολακκιά.

Σε ό,τι αφορά τις αποζημιώσεις τόνισε, στο Mega, ότι αυτές που αφορούν στον ΕΛΓΑ θα υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, ωστόσο, ζημίες που θα καλυφθούν με άλλους τρόπους όπως ο κρατικός προϋπολογισμός θέλουν χρόνο.

Σχετικά με την έκταση που έκαψε η φωτιά, ο αντιδήμαρχος Ρόδου εξήγησε ότι «πρόκειται για μια πολύ δύσκολη περίπτωση φωτιάς για την Ρόδο. Η πυρκαγιά έκαιγε σε μεγάλη έκταση και με μεγάλη ταχύτητα γεγονός που έκανε δύσκολη την αποτελεσματική αντιμετώπισή της. Έχει καεί μια πολύ μεγάλη έκταση, αλλά όλα αυτά θα τα δούμε μετά την οριστική κατάσβεση της φωτιάς».

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο τόσο στο Φράγμα της Απολακκιάς και την Ίστριο, όσο και προς την Μονόλιθο και τα Σιάννα, στη νότια Ρόδο.

 

 

SHARE