Αποστασία για να πέσει η Ενωση Κεντρώων βλέπει ο Λεβέντης

Σχέδιο αποστασίας καταγγέλλει ο Βασίλης Λεβέντης, μετά και την αποχώρηση του Αριστείδη Φωκά από το κόμμα του και ενώ ο Γιάννης Σαρίδης βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λεβέντης υποστήριξε πως πίσω από την προσπάθεια αποδυνάμωσης της Ένωσης Κεντρώων είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς θέλει πεντακομματική Βουλή ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες αυτοδυναμίας της ΝΔ.

Σε ό,τι αφορά στον βουλευτή Γιάννη Σαρίδη, ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι τον κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη στον Δημήτρη Καβαδέλλα τον οποίο εξύβρισε, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έκανε αλλά έστειλε και τα δικά του τελεσίγραφα. Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Σαρίδης αφήνει τις τελευταίες ημέρες ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από την Ένωση Κεντρώων.

Κάτι τέτοιο θα έχει δραματικές συνέπειες για τον Βασίλη Λεβέντη, καθώς τώρα το κόμμα του έχει μόλις πέντε βουλευτές. Αν φύγει και ο κ. Σαρίδης, θα μείνουν τέσσερις, άρα δεν θα υφίσταται Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο κ. Λεβέντης θα χάσει τα προνόμια του προέδρου κόμματος.

Από την πλευρά του, ο κ. Λεβέντης περιορίστηκε να πει πως όσοι εγκαταλείπουν την Ένωση Κεντρώων δεν θα εκλεγούν ξανά βουλευτές.

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι το κόμμα του θα μπει οπωσδήποτε στη Βουλή με 18 βουλευτές, υποστηρίζοντας μάλιστα πως η «αποστασία» ενισχύει την παράταξη, ειδικά στη Θεσσαλονίκη. «Μέχρι τώρα είμαι πρόεδρος του 4%, σε τρεις με τέσσερις μήνες θα είμαι στο 12%», είπε.