«Απόπειρα δολοφονίας» του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολά Μαδούρο. Οργάνωση ανταρτών ανέλαβε την ευθύνη, Κολομβία και ΗΠΑ δείχνει ο Μαδούρο

Μια «μυστηριώδης» οργάνωση ανταρτών που φέρεται να αποτελείται από πολίτες και στρατιωτικούς και φέρει την ονομασία «Εθνικό Κίνημα των Στρατιωτών με Πουκάμισα» φαίνεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο. Αυτή τη στιγμή που ο ίδιος δείχνει τον πρόεδρο της Κολομβίας, Μανουέλ Σάντος αλλά και τις ΗΠΑ ως ηθικούς αυτουργούς.

Λίγες ώρες νωρίτερα οι αρχές της χώρας είχαν καταφέρει να καταρρίψουν droneς που έφεραν εκρηκτικά και κατευθύνονταν προς τον Μαδούρο οποίος εκείνη την ώρα ένα ομιλία σε μια στρατιωτική παρέλαση της Μπολιβαριανής Εθνικής Φρουράς. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τις αρχές της χώρας, άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί πυροδοτήθηκαν σε σημεία όπου διερχόταν η στρατιωτική παρέλαση.

Στο βίντεο που είναι διαθέσιμο, αφού εκείνη την ώρα η κρατική τηλεόραση κατέγραφε την ομιλία του Μαδούρο, φαίνεται να σταματά την ροή του λόγου του καθώς διακρίνει κάτι μπροστά του, ακούγονται εκρήξεις,η ομιλία διακόπτεται ενώ άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας τον περικυκλώνουν.

Διάγγελμα Μαδούρο

«Σήμερα επιχείρησαν να με δολοφονήσουν», δήλωσε στη συνέχεια σε τηλεοπτικό διάγγελμα που απηύθυνε και κατηγόρησε τον πρόεδρο της Κολομβίας, Μανουέλ Σάντος ότι βρίσκεται πίσω από την «επίθεση».