Απομείωση του χρέους ζήτησε από τον Μοσκοβισί ο Τσίπρας

Την ανάγκη να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό οι διαδικασίες του καθορισμού συγκεκριμένων μέτρων για την απομείωση του χρέους μετά τη θετική έκβαση της πρώτης αξιολόγησης έθεσε στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Μοσκοβισί, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε με νόημα ότι κανείς πλέον δεν μιλά για Grexit. Κατά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου, η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, διαπιστώθηκε το πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ταυτόχρονα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, στο πλαίσιο των συμφωνηθέντων και χωρίς αποκλίσεις από το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο.

Ο κ. Μοσκοβισί, σε σύντομες δηλώσεις, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι η ΕΕ είχε πάντα την πεποίθηση ότι η θέση της Ελλάδας είναι εντός ευρωζώνης και ότι ο ίδιος, όπως και η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της, θα είναι πάντα στο πλευρό του ελληνικού λαού και της κυβέρνησης για να χτιστεί μια πιο δυνατή Ελλάδα εντός της ευρωζώνης.

Υπογράμμισε ότι το μήνυμα που πρέπει να δοθεί είναι ότι είναι καιρός για κανονικότητα, σταθερότητα, εφαρμογή και επενδύσεις, και ότι η χώρα πρέπει να εξέλθει εντελώς από την περίοδο και τη διαχείριση της κρίσης.

Τέλος επανέλαβε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήδη και αυτές που έχουν συμφωνηθεί να γίνουν είναι αναγκαίες για την ενίσχυση των δομών της ελληνικής οικονομίας και την προσέλκυση επενδύσεων για να υπάρξουν αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και στο πλαίσιο αυτό εξήρε την επίσκεψη του κ.Τσίπρα στην Κίνα.