Απολογία Καμμένου στη Βουλή. Νέες αποκαλύψεις και καταγγελίες κατά του ΥΠΕΘΑ από χθες.

Η καταγγελία Βαγ. Μαρινάκη. Συνηγορία από τον υπουργό Δικαιοσύνης, που δεν έπεισε πριν τρείς ημέρες στη Βουλή για το ίδιο θέμα ότι ο κ.Καμένος ήθελε να βοηθήσει το ισοβίτη να πεί την αλήθεια.

Υπό το βάρος νέων αποκαλύψεων εις βάρος του κ.Καμμένου (όπως αυτές δημοσιεύθηκαν χθες και προχθές στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, ΤΑ ΝΕΑ και άλλα ΜΜΕ) αποκτά μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, που θα κυριαρχήσει για καιρό ακόμα. Στη Βουλή συζητείται το απόγευμα σήμερα Δευτέρα το θέμα της φερόμενης επικοινωνίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη και των καταγγελιών για αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του πλοίου «Νοοr 1».

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου έχει προγραμματιστεί διαδοχικά η συζήτηση τριών επίκαιρων ερωτήσεων συναφών με τα προαναφερόμενα ζητήματα, και, όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής, η κυβέρνηση θα απαντήσει δια των αρμοδίων υπουργών.

Ειδικότερα, στις 5.00 το απόγευμα της Δευτέρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος απαντά σε επίκαιρη ερώτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη με αντικείμενο την «επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με αντικείμενο αντιθεσμικές παρεμβάσεις στη δικαστική διερεύνηση για το «Noor 1». Ο κ. Κοντονής θα απαντήσει και σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης.

Στρατηγικό χτύπημα ετοιμάζει τώρα η Ν.Δ. για την σκοτεινή υπόθεση Καμμένου-ισοβίτη

Η Ν.Δ. δεν περιορίζεται στην πρόταση μομφής, αλλά θα φθάσει εώς και σε κλήση του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής., σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Στη μάχη της Δευτέρας στη Βουλή στρέφει το βλέμμα της η Πειραιώς, αναμένοντας τις απαντήσεις του Πάνου Καμμένου στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο Αδωνις Γεωργιάδης για τις συνομιλίες του ΥΠΕΘΑ με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη. Από τις απαντήσεις που θα λάβει, θα αποφασίσει και τις επόμενες κινήσεις της.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει καταστεί ήδη σαφές, η Ν.Δ. όχι μόνο δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το θέμα, αλλά θα κλιμακώσει τις επιθέσεις εναντίον του Πάνου Καμμένου και της κυβέρνησης που τον «συγκαλύπτει». Η Πειραιώς θεωρεί ότι πρόκειται για μείζον θέμα για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Και δεν εννοεί μόνο τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη, αλλά το ευρύτερο ύφος και ήθος του υπουργού. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ ξεκίνησε τις επιθέσεις με αφορμή τος συνομιλίες με τον ισοβίτη, επέκτεινε την ατζέντα στη συνολική συμπεριφορά και παρουσία του κ. Καμμένου με την ιδιότητα του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Βασίλης Κικίλιας, πριν από λίγες ημέρες άνοιξε τη βεντάλια αναφερόμενος τόσο στην παράβαση όλων των στρατιωτικών κανονισμών από τον κ. Καμμένο, με το πιλοτάρισμα του στρατιωτικού ελικοπτέρου όσο και στο γεγονός ότι ενέπλεξε τον γιο του στην επίμαχη ανάρτηση με τη γραβάτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogrouπ την περασμένη Πέμπτη.

Τίποτε από τα δύο δεν έγινε τυχαία. Πηγές της Πειραιώς έλεγαν ότι ο κ. Καμμένος έχει προκαλέσει την αντίδραση των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων με την εν λόγω συμπεριφορά, εξ ου και ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε «απαξιωτικές συμπεριφορές». Με αυτό τον τρόπο, έλεγε στην «Κ» στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, η Ν.Δ. προσεγγίζει το κρίσιμο γι’ αυτήν ακροατήριο των ενόπλων δυνάμεων, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, αγγίζει τη μέση ελληνική οικογένεια που δεν αποδέχεται τη συμπεριφορά του κ. Καμμένου και μάλιστα την εμπλοκή του παιδιού του στη βιτρίνα της πολιτικής συζήτησης.

Σε κάθε περίπτωση, το μήνυμα που εκπέμπεται από την Πειραιώς είναι ότι η Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει όλα τα κοινοβουλευτικά όπλα που έχει στη διάθεσή της για να κλιμακώσει τις επιθέσεις. Και αυτά δεν περιορίζονται στην πρόταση μομφής, αλλά φθάνουν μέχρι επόμενη ερώτηση στη Βουλή, κλήση του κ. Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ακόμα και προ ημερησίας συζήτηση.

ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ

Με δήλωσή του ο κ. Ευάγγελος Μαρινάκης εξαπολύει βαρύ κατηγορώ κατά του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου αναφέροντας ότι εξαντλήθηκαν τα όρια της υπομονής του για τη σκευωρία εναντίον του και ότι κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών.

Η δήλωση έχει ως εξής:

«Τα όρια της υπομονής εξαντλήθηκαν. Οι διαστάσεις της εις βάρος μου μεθοδευμένης, κατά τρόπο κυνικά ωμό, σκευωρίας, καθημερινά μεγεθύνονται από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αποκαλύπτονται οι συντελεστές και η ευτέλεια των μεθόδων τους. Η μικρότητα που τις χαρακτηρίζει και η σκοπιμότητα την οποία υπηρετούν.

Ποτέ δεν αναζήτησα την εύνοια κυβερνητικών ή άλλων παραγόντων και για κανέναν λόγο. Δραστηριοποιούμαι διεθνώς στον τομέα της Ναυτιλίας και ουδέποτε συνδέθηκα με αναθέσεις έργων που καλύπτονται από τις δημόσιες επενδύσεις, ούτε ωφελήθηκα από την παραχώρηση οποιασδήποτε πλουτοπαραγωγικής πηγής της χώρας.

Η εναντίον μου σκευωρία μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστώ και να παραμερίσω, για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης.

Εκ των βασικών οργανωτών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόθυμο όργανο ένας επίορκος λιμενικός, που καταχράται της εξουσίας του και συμπαραστάτες οι συνήθεις ύποπτοι του δημοσιογραφικού «κιτρινισμού» και όσοι άλλοι μετέρχονται τη συκοφαντία ως τρόπο ζωής.

Τους διαβεβαιώνω ότι δεν εκβιάζομαι, όπως δεν εκβιάζω. Δεν απειλούμαι, όπως δεν απειλώ κανέναν.

Διεκδικώ στο πλαίσιο των καθορισμένων κανόνων και δεν απαιτώ τίποτα.

Με την καθαρότητα αυτή προσέφυγα, ως όφειλα, υποβάλλοντας μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για τον προσδιορισμό της ευθύνης καθενός εκ των σκευωρών. Αυτή είναι η δική μου απάντηση».

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτουν µε ντοκουµέντα ότι ο υπουργός Αµυνας µίλησε 11 φορές στις 17 και τις 18 και µία στις 23 Ιανουαρίου µε τον ισοβίτη για την υπόθεση του «Noor-1»

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ αποκαλύπτουν σήµερα ότι ο Πάνος Καµµένος -αντίθετα µε τους µέχρι σήµερα ισχυρισµούς της κυβέρνησης και του υπουργού ∆ικαιοσύνης κ. Στ. Κοντονή ότι ο υπουργός Εθνικής Αµυνας έκανε «ό,τι θα έκανε κάθε πολίτης» συνοµίλησε συνολικά µε 12 κλήσεις µε τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, όπως προκύπτει από τις αναλυτικές καταστάσεις της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας που φέρνουµε στο φως σήµερα.

Ο κ. Καµµένος µίλησε µε τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για σχεδόν 20 λεπτά στις 17, τις 18 και τις 23 Ιανουαρίου 2017. Οι αποκαλύψεις αυτές καταρρίπτουν τους ισχυρισµούς του υπουργού Αµυνας ότι απλώς είπε στον Γιαννουσάκη να καταθέσει και να πει την αλήθεια και εγείρουν πολύ σοβαρά ερωτήµατα για παρεµβάσεις στο έργο της ∆ικαιοσύνης και για προσπάθεια να στηθεί µια δικαστική σκευωρία. Στις 17 Ιανουαρίου 2017, ο Πάνος Καµµένος µίλησε τηλεφωνικά τρεις φορές µε τον καταδικασµένο σε ισόβια για την υπόθεση του «Noor1» Μάκη Γιαννουσάκη και άλλη µία φορά την επόµενη ηµέρα, στις 18 Ιανουαρίου, καλώντας ο ίδιος ο υπουργός από το προσωπικό του κινητό, όπως αποκάλυψε στην ιστοσελίδα του το περιοδικό «Unfollow» και όπως επιβεβαίωσε µιλώντας στη Βουλή ο ίδιος ο υπουργός ∆ικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής.

Από όσα ακούγεται να λέει ο Γιαννουσάκης στον διάλογό του µε τον αξιωµατικό του Λιµενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, αλλά και από τη συνέντευξη που έδωσε ο ίδιος στην ιστοσελίδα του «Unfollow», την Τετάρτη 21 Ιουνίου, προκύπτει ότι ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κανόνισε ώστε η εισαγγελέας Πειραιά Ειρήνη Τζίβα να επισκεφθεί τον κρατούµενο, καταδικασµένο σε ισόβια, τον οποίο ενηµέρωσε ο ίδιος, παίρνοντάς τον τηλέφωνο, ότι θα γίνει η επίσκεψη της κ. Τζίβα και τον οποίο προσπάθησε να πείσει να δώσει κατάθεση, παρότι ο Γιαννουσάκης, κατά δήλωσή του, είχε κάνει σαφές ότι δεν είχε σκοπό να δώσει µια κατάθεση η οποία θα ενοχοποιούσε τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την υπόθεση του «Noor-1».

Οµως, δεν µιλάµε απλώς για ένα τηλεφώνηµα στο οποίο ο υπουργός ενηµέρωσε για την επικείµενη επίσκεψη της κ. Τζίβα και παρακάλεσε τον έγκλειστο Γιαννουσάκη να πει την αλήθεια.

Ηδη γνωρίζουµε ότι υπήρξαν τέσσερα τηλεφωνήµατα του Πάνου Καµµένου προς τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, τρία στις 17 Ιανουαρίου και ένα στις 18 Ιανουαρίου. Σήµερα τα «Π» αποκαλύπτουν ότι, µε βάση την κατάσταση των εξερχόµενων κλήσεων από το κινητό που χρησιµοποιούσε ο Γιαννουσάκης, προκύπτει ότι εκείνες τις ηµέρες ο καταδικασµένος έγκλειστος στις φυλακές επιχειρηµατίας πήρε ο ίδιος αυτή την φορά από το κινητό του τηλέφωνο τον Πάνο Καµµένο οκτώ φορές, έξι στις 17 Ιανουαρίου, άλλη µία την εποµένη, στις 18, και µία στις 23 του ίδιου µήνα. Κοινώς, εκείνο το διήµερο Πάνος Καµµένος και Μάκης Γιαννουσάκης µίλησαν 11 φορές συν µία, άγνωστη έως τώρα, σχεδόν 5 ηµέρες µετά, και συγκεκριµένα στις 23 του µηνός, και για συνολικό χρόνο σχεδόν 20 λεπτά. Το ερώτηµα που προκύπτει είναι: Γιατί έπρεπε Καµµένος και Γιαννουσάκης να µιλήσουν 20 λεπτά στο τηλέφωνο εκείνες τις τρεις µέρες;