Αποκάλυψη – Αλέξης Κούγιας: Δικηγόρος της διευθύντριας της ψυχιατρικής που μεταφέρθηκε ο Λιγνάδης – Κουμπάρος και συνεργάτης με τον μάνατζερ-αδελφό της

Η διευθύντρια της ψυχιατρικής κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης Βασιλική (Βίλλυ) Λάγαρη δεν είναι μόνο αδελφή τού φίλου και κουμπάρου τού συνηγόρου τού προφυλακισμένου, για βιασμούς κατά συρροή, Δημήτρη Λιγνάδη. Ο Αλέξης Κούγιας είναι και νομικός σύμβουλος της ίδιας τής διευθύντριας της ψυχιατρικής κλινικής, όπου μεταφέρθηκε ο προφυλακισμένος σκηνοθέτης. Μάλιστα, ο κ. Κούγιας δεν είναι μόνο φίλος και κουμπάρος με τον αδελφό της κυρίας Λάγαρη. Οι δύο άνδρες έχουν και στενή συνεργασία, άρα και πιθανές οικονομικές συνεργασίες, καθώς ο Κώστας Λάγαρης είναι μάνατζερ ποδοσφαιριστών, ο δε κ. Κούγιας είναι ιδιοκτήτης της «ΠΑΕ Λάρισα», ενώ στο παρελθόν ήταν της «ΠΑΕ Παναχαϊκή».

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό το οποίο καθιστά σοβαρό -τουλάχιστον ηθικό- ζήτημα είναι ότι, ο κ. Κούγιας έχει εκπροσωπήσει την κυρία Βασιλική (Βίλλυ) Λάγαρη, τη διευθύντρια της ψυχιατρικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείο, σε μία σοβαρή δική, η οποία αφορούσε υπόθεση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, στο οποίο επίσης ήταν διευθύντρια, δηλαδή, πριν ακόμη δημιουργηθεί και λειτουργήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και ενσωματωθεί σε αυτό.

Ως εκ τούτου, τίθεται ζήτημα για το κατά πόσο θα τηρηθούν τα νόμιμα, αντικειμενικά και αμερόληπτα, στη ψυχιατρική κλινική του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, κι αν πράγματι ο κ. Λιγνάδης θα κριθεί με καθαρά επιστημονικούς όρους σχετικά με το αν χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. Με ότι άλλο αυτό μπορεί να συνεπάγεται από τη μεταφορά του εκεί, αλλά και ενόψει των επικείμενων δικών και αποφάσεων που θα ακολουθήσουν στο προσεχές και απώτερο μέλλον.

Να θυμίσουμε ότι ο σκηνοθέτης – ηθοποιός, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, μεταφέρθηκε με βαν της ΕΛ.ΑΣ. στο τοπικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο, προκειμένου να υποβληθεί σε ψυχολογικές εξετάσεις, έτσι όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο του καταστήματος κράτησης.

 

Τα αντικαταθλιπτικά χάπια…

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κρατούμενος ισχυρίστηκε ότι ελάμβανε το τελευταίο διάστημα αντικαταθλιπτικά χάπια. Ωστόσο, δεν είχε πλέον συνταγή και υποχρεωτικά έπρεπε να περάσει από ψυχιατρική κλινική, προκειμένου να του χορηγηθεί νέα συνταγή για να συνεχίσει να παίρνει τα χάπια του.

Συμπωματικά, η διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, Βασιλική (Βίλλυ) Λάγαρη έχει παλαιόθεν σχέσεις με τον συνήγορο του Δημήτρη Λιγνάδη.