Αποφυλακίστηκε ο δολοφονόνος του Φύσσα, Ρουπακιάς

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αποφυλακίστηκε, το πρωί της Παρασκευής, ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι στις 18 Σεπτεμβρίου 2013, Γιώργος Ρουπακιάς, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, που είναι το εκ του νόμου ανώτατο επιτρεπτό όριο προσωρινής κράτησης.

Η απόφαση που είναι γνωστή εδώ και ένα μήνα έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων από την οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Ο συνήγορός του Γιώργος Ρουμπέκας δήλωνε άγνοια για την ώρα αποφυλάκισης του εντολέα του, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία του για τυχόν αντιδράσεις κατά την έξοδο από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση με κατ΄ οίκον περιορισμό, ο Ρουπακιάς επιστρέφει στο σπίτι όπου διέμενε και στο παρελθόν με την οικογένεια του, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, αλλά και τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Ο κατηγορούμενος, θα μπορεί να μεταβαίνει – πάντα με συνοδεία – αποκλειστικά στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η ακροαματική διαδικασία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κακουργήματα που τον κατέστησαν προφυλακιστέο 18 και 12 μήνες αντιστοίχως.

Ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση. Ολοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Αντιδράσεις

«Πώς βγαίνει έξω ένας κατ’ ομολογία δολοφόνος;», διερωτήθηκε, μιλώντας στο Mega, η μητέρα του Φύσσα, Μάγδα.

«Ο ίδιος είναι κατ’ ομολογία δολοφόνος… Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μάγδα Φύσσα.

«Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε», πρόσθεσε.

Τη ντροπή του για την αποφυλάκιση, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. «Αισθάνομαι ντροπή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, δεν θέλω να πω δικαιολογίες…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλα τα επίπεδα, και στο νομοθετικό, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα. Η δίκη πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί τέλεια και παύλα», επισήμανε ο κ. Μαντάς.