Από το 35,46% στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, τώρα… 20 μονάδες κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχει πάτο και όριο η πτώση ΣΥΡΙΖΑ και Αλ.Τσίπρα. Δημοσκόπηση Opinion Poll: 16,5% το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ. Στο 2% το όριο των ΑΝΕΛ από το 3,7% στις βουλευτικές εκλογές. Μεγάλη η πτώση και της δημοφιλίας Παν. Καμμένου σε άλλες δημοσκοπήσεις.

Άραγε πόσο θα πέσει η δύναμη επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ, τη Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.. Δείχνει να μην έχει όριο πτώσης, γραμμή άμυνας, τον λεγόμενο «πάτο». Από το 35,46% στις εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015, τώρα… 20 μονάδες κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ. Σαρώνουν πλέον Νέα Δημοκρατία και Κυριάκος Μητσοτάκης. Νέο αλμα στο προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας βλέπει νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Η ψαλίδα αγγίζει τις 16,5 μονάδες, καθώς η ΝΔ να προηγείται με 31% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 14,5%. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολ΄λιτ4υσης, παρότι δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο αναμέτρησης και συσπείρωσης συγκεντρώνει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης, τρείς περίπου μονάδες πάνω από το εκλογικό του ποσοστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015.

Τρίτο κόμμα τοποθετείται η Χρυσή Αυγή με 6,7%, ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,6% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%.Περίπου λίγο-πάνω, λίγο-κάτω με τα εκλογικά τους ποσοστά.

Οριακά προς το αναγκαίο 3% για είσοδο στη Βουλή, βρίσκετι η Ένωση Κεντρώων με 2,5%, του Βασίλη Λεβέντη, η Πλεύση Ελευθερίας με 2,6%, ενώ πτωτικό ποσοστό 2% καταγράφουν πρώτα οι ΑΝ.ΕΛ.( με 3,7% στις εκλογές), η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Το Ποτάμι συγκεντρώνει μόλις 1%., εντυπωσιακά μικρό ποσοστό σε σχέση με το 4,09 % των εκλογών πριν 18 μήνες.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός θεωρείται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με 34,7% -έναντι 35,9% το Σεπτέμβριο 2016- και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 15,2% -έναντι 19,8%.

Οι συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (86,7%) εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η αξιολόγηση τόσο τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα για τη χώρα, ενώ το 75,1% απαντά ξεκάθαρα πως δεν πιστεύει τη νέα υπόσχεση της κυβέρνησης, ότι δηλαδή θα υπάρξουν αντίμετρα που θα μηδενίζουν την οικονομική επιβάρυνση στα νοικοκυριά από τα νέα μέτρα.
Οκτώ στους δέκα δηλώνουν ότι η άποψή τους για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αρνητική., με πολύ χαμηλό ποσοστό αποδοχής και υποστήριξης.

SHARE