Από 14 Ιουλίου στους κινηματογράφους:Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης

Το αέναο κυνήγι του Σκρατ για το βελανίδι του τον εκτοξεύει στο διάστημα, όπου κατά λάθος ξεκινά μια σειρά γεγονότων που αλλάζουν και απειλούν τον κόσμο της Εποχής των Παγετώνων. Στην προσπάθεια τους να σωθούν, ο Σιντ, ο Μάνι, ο Ντιέγο και οι υπόλοιποι της αγέλης θα αφήσουν το σπίτι τους για μια αποστολή γεμάτη χιούμορ και περιπέτεια, ταξιδεύοντας σε εξωτικά νέα μέρη και συναντώντας διάφορους εκκεντρικούς χαρακτήρες.

Η αγαπημένη μας “κρυλογία” συνεχίζεται με τις νέες περιπέτειες του αδιόρθωτου Σκρατ, του αιώνια ατζαμή Σιντ και των υπόλοιπων αγαπημένων μας ηρώων.

Αφορμή για την νέα ιστορία ήταν μια εικόνα από την πρώτη κιόλας ταινία και συγκεκριμένα τη σκηνή στην οποία οι ήρωες περνούν μέσα από ένα είδος «μουσείου πάγου», στο όποιο βλέπουμε ένα προϊστορικό ψάρι, έναν δεινόσαυρο, την εξέλιξη του Σιντ και έπειτα ένα διαστημόπλοιο. «Πάντα πιστεύαμε ότι η εικόνα του διαστημόπλοιου ήταν πολύ ενδιαφέρουσα», λέει η Λόρι Φόρτε, παραγωγός των ταινιών από την πρώτη κιόλας ταινία, «και θέλαμε να εξερευνήσουμε την ιστορία πίσω του. Έτσι, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε τώρα για να αφηγηθούμε μια ιστορία για το πώς είναι να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές που έρχονται. Η αγέλη πρέπει να βρει την θέση της στον νέο κόσμο και έτσι η οικογένεια των χαρακτήρων πάει πιο μακριά από ποτέ άλλοτε. Τους ρίχνουμε μπροστά σε εμπόδια για τα οποία δεν είναι προετοιμασμένοι, και αυτοί τα καταφέρνουν γιατί, μαζί με τον κόσμο γύρω τους, πρέπει να αλλάξουν και οι ίδιοι».

Φυσικά, υπάρχει ένας χαρακτήρας που δεν αλλάζει ποτέ: ο Σκρατ. Συνεχίζοντας απτόητος το θρυλικό κυνήγι για το πολυπόθητο βελανίδι, ο Σκρατ θέτει σε κίνηση γεγονότα που δεν τα φαντάζεται ο μικρός, εμμονικός νους του! «Σε αυτή την ταινία, ο Σκρατ είναι υπεύθυνος για την διεύρυνση του σύμπαντος, κάτι σαν την δική του εκδοχή για το Μπιγκ Μπανγκ», λέει γελώντας η Φόρτε. «Είναι πια ένας κλασικός χαρακτήρας για το animation, υπάρχουν τόσα πολλά και ξεκαρδιστικά που μπορείς να κάνεις μαζί του».

Πέρα από τις διαστημικές περιπέτειες του Σκρατ που μας ταξιδεύουν στο διάστημα, στην νέα αυτή ταινία έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε μία νέα γωνιά του πλανήτη: την Γεωτοπία, έναν υπέροχο κόσμο που γεννήθηκε από παλαιότερη πτώση αστεροειδούς και είναι γεμάτος βλάστηση και πανέμορφους κρυστάλλους. Εκεί ο χρόνος σταματά και ένα ολόκληρο χωριό από ζώα ευημερεί, προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα. «Είναι ό,τι μεγαλύτερο και φιλόδοξο έχουμε κάνει στην ιστορία μας», λέει ο έτερος σκηνοθέτης Γκέιλεν Τ.Τσου. «Έχει διαφορετική αισθητική, μας επέτρεψε να κινηθούμε μακριά από την συνηθισμένη χρωματική παλέτα και να κάνουμε κάτι εντελώς καινούριο».

Παρά τις μεγάλες αλλαγές που βιώνουν, τα ταξίδια που αναγκάζονται να κάνουν και τις περιπέτειες που περνούν, όλοι οι ήρωες του «Η Εποχή των Παγετώνων: Σε Τροχιά Σύγκρουσης» θα καταλάβουν ότι παρόλο που οι οικογένειες μεγαλώνουν και αλλάζουν, η αγάπη θα μένει πάντα βαθιά και αληθινή. «Ένας σωρός από παράταιρους χαρακτήρες βρήκαν ο ένας τον άλλο και έφτιαξαν την δική τους οικογένεια», λέει η Φόρτε. «Οι θεατές αγαπούν αυτόν τον δεσμό αγάπης, που διασχίζει γενιές – εξάλλου, δεν χρειάζεται να είσαι εξ αίματος συγγενής για να είσαι η οικογένεια κάποιου, να τον φροντίζεις, να τον προστατεύεις– ούτε καν να ανήκεις στο ίδιο είδος!».

Ακολουθεί το τρέιλερ:

 

Πηγή:Athina984