Απίστευτο κι όμως αληθινό! Έφτιαξαν ιπτάμενο αυτοκίνητο!

Σύμφωνα με ταινίες επιστημονικής φαντασίας στη δεκαετία του ’80 (βλέπε «Επιστροφή στο Μέλλον») εν έτει 2018 θα ‘πρεπε να έχουν καταργηθεί οι ρόδες από τα αυτοκίνητα. Όχι επειδή θα γυρίζαμε στην εποχή του χαλκού και της άμαξας με τα αλογάκια, αλλά επειδή πλέον δεν θα οδηγούσαμε, θα πετούσαμε.

Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία μας είναι αρκετά ανεπτυγμένη, τα ιπτάμενααυτοκίνητα δεν έχουν πάρει τη μορφή που φανταζόμασταν. Ή μάλλον δεν έχουν πάρει καν μορφή. Ούτε καν αυτή τη μανούβρα δεν μπορούμε να κάνουμε.

Για όσους έχουν καλή μνήμη αυτή η σκηνή είναι από το «James Bond: The Man with the Golden Gun» όπου ο πράκτορας 007 καταδιώκει τον εχθρό του Christopher Lee, πριν αυτός αποδράσει μέσω ενός αυτοκινήτου-αεροπλάνου.

Μπορεί κάτι τέτοιο να μοιάζει πιθανό μόνο σε ταινία, ωστόσο ήρθε μία κατασκευή από την Ολλανδία που θα μας αλλάξει άποψη. Το PAL-V παρουσιάστηκε πρόσφατα στη Σουηδία και πρόκειται να βγει στην αγορά το 2019. Μπορεί εξωτερικά να μοιάζει… στρουμπουλό και σαν κάθισμα από μηχανή του ’40, ωστόσο υπάρχει λόγος.

Διότι ενδέχεται να είναι το πρώτο αυτοκίνητο-αεροπλάνο που θα κυκλοφορήσει στην αγορά και σύμφωνα με αναφορές το μόνο που απομένει για να ολοκληρωθεί το έργο είναι εγγυήσεις ασφάλειας. Ρίξε μια ματιά για να μπεις στο νόημα.

Για τον «φτωχό» συγγενή του αεροπλάνου, αυτός διαθέτει δύο καθίσματα, αναπτύσσει ταχύτητα 160 χλμ/ώρα στο δρόμο και 180 χλμ/ώρα στον αέρα. Και μην σε ανησυχεί το αν θα σε χτυπήσει αεροπλάνο. Φτάνει μέχρι τα 11,000 πόδια.

Με βάση την τιμή (490,000 ευρώ) είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι δεν θα θες να το αγοράσεις (αν τα έχεις πάντως μπες εδώ). Για αυτό και σου λανσάρουμε και το παρακάτω βίντεο για να το απολαύσεις.