Απαγόρευσαν τα κινητά στις ανύπαντρες σε περιοχή της Ινδίας

Μπορεί η Ινδία να κάνει άλματα στις νέες τεχνολογίες αλλά οι αντιλήψεις της κοινωνίας είναι αρκετά χρόνια πίσω.

“Επιβλαβή για την κοινωνία”, έκρινε ότι είναι η χρήση κινητών τηλεφώνων από τις ελεύθερες γυναίκες, ο αρχηγός ενός χωριού στην ομόσπονδη πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, προπύργιο του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, και αποφάσισε να τα απαγορεύσει.

Ο αρχηγός του χωριού δήλωσε ότι τα κινητά τηλέφωνα αποσπούν την προσοχή των νεαρών γυναικών από τις σπουδές τους και τις υποχρεώσεις τους στο νοικοκυριό, ενώ η ίδια απαγόρευση θα επιβληθεί και στα αγόρια που βρίσκονται σε ηλικία για να πάνε σχολείο.

Στην περίπτωση που μία νεαρή γυναίκα “συλληφθεί” να μιλάει ή να έχει στην κατοχή της ένα τηλέφωνο, θα καταβάλλει πρόστιμο 2.100 ρουπιών, περίπου 27 ευρώ, αποφάσισε το συμβούλιο του χωριού, ενώ θα προσφέρει 200 ρουπίες, περίπου 2,6 ευρώ σε όσους καταγγείλουν τους παραβάτες. Ωστόσο δίνουν τη δυνατότητα στις νεαρές γυναίκες να χρησιμοποιούν το τηλέφωνο των γονέων τους ή των συγγενών τους.

Εν τω μεταξύ ο πρωθυπουργός της Ινδίας έχει ξεκινήσει μια ευρεία εκστρατεία σε εθνικό επίπεδο για να προωθήσει την χρήση της τεχνολογίας στις αγροτικές περιοχές, ενώ υπενθυμίζεται ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε η παραγωγή στην Ινδία του πιο φθηνού smart phone στον κόσμο.