Απαγόρευση στο Καταστατικό της ΝΔ για δανεισμό από τράπεζες. Γιατί είναι αναγκαίο;

Φαίνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της ΝΔ.

Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι σκοπεύει στο αναθεωρημένο καταστατικό του κόμματος θα επιχειρήσεις να περάσει (χρειάζεται η ψήφος του Συνεδρίου) ειδική διάταξη που δεν θα επιτρέπει στο κόμμα να δανειστεί από τράπεζες.

Το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφές, αλλά ίσως πρέπει να τεθούν περιοριστικοί και όχι απαγορευτικοί όροι.

Δεν ξέρει κανείς τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον…

Βέβαια αντίληψη του κ. Μητσοτάκη είναι ότι δεν είναι δυνατόν ο φορολογούμενος να πληρώνει – έστω και έμμεσα- την ανικανότητα των κομμάτων να βάλουν τάξη στα του οίκου τους. Και είναι σαφές ότι με αυτήν την κίνηση επιδιώκει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Ωστόσο υπάρχει και η άποψη ότι είναι πιο σημαντικό να μπορείς να κάνεις κάτι και να μη το κάνεις από δική σου επιλογή γιατί γνωρίζεις ότι δεν είναι σωστό παρά να το απαγορεύεις για να μη μπορείς να το κάνεις. Είναι δηλαδή σαν να γίνει κάποιος πρωθυπουργός και επειδή έχει τάση στον αλκοολισμό να απαγορεύσει γενικά το ποτό… Σημασία έχει ότι η ποτοαπαγόρευση αλλά η συνειδητή αποχή από το ποτό.

Ίσως δεν πρέπει να μπει απαγορευτική διάταξη στο καταστατικό της ΝΔ για δανειοδότηση από τράπεζες. Θα αρκούσε η δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι ο ίδιος όσο είναι πρόεδρος της ΝΔ δεν θα δανειστεί… Τι αξία έχει να μπει στο Καταστατικό αφού ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ αν αποφασίσει ότι το κόμμα πρέπει να δανειστεί από τράπεζες, θα μπορεί να το πράξει αλλάζοντας το Καταστατικό από ένα ελεγχόμενο Συνέδριο…

Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι περισσότερη αξία έχει ο δεσμευτικός λόγος του κ. Μητσοτάκη παρά μια απαγορευτική διάταξη.

Κι έπειτα ας μη ξεχνούν ότι καμία ιδιωτική τράπεζα πλέον δεν πρόκειται να δανείσει αν δεν πρόκειται να πάρει πίσω τα χρήματά της.

Ας το ξανασκεφθούν και ας αποφασίσουν εκείνο που απάδει περισσότερο από τον λαϊκισμό…

Πηγή: rigillis18.blogspot.gr