Αντιφατικά συμπεράσματα στις δημοσκοπήσεις

Αντικρουόμενα είναι τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα στα κυριακάτικα φύλλα των εφημερίδων.

Αγκαλιά με την αυτοδυναμία είναι η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για το «Βήμα», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%. Το ποσοστό διαφορά της Πειραιώς από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 25,1% είναι σταθερά διψήφιο και στην προκειμένη διαμορφώνεται στο 12,1%.

Σύμφωνα με αυτήν τη δηοσκόπηση άνοδο σημειώνει η Χρυσή Αυγή που βρίσκεται στην τρίτη θέση με 9,1%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7,0% και το ΚΚΕ με 6,1 %.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της η επόμενη Βουλή θα είναι πεντακομματική. Κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται η Ελληνική Λύση με 2,8% και η Ένωση Κεντρώων με 2,7 %. Εκτός βουλής με πολύ χαμηλά ποσοστά το Ποτάμι με 1,9% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,3%.

Πολιτικό ντέρμπι με κλείσιμο της ψαλίδας στο 2% δείχνει η δημοσκόπηση της εταιρείας Vox Pop Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας Documento, που «μετρά» τα δυνατά χαρτιά του Αλ. Τσίπρα και του Κυρ. Μητσοτάκη.

H έρευνα της εβδομαδιαίας εφημερίδας εμφανίζει την ψαλίδα μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να έχει κλείσει στις 2 μονάδες (29,5% Ν.Δ. -27,5% ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το κοινωνικό κράτος, η πάταξη της διαφθοράς, τα εργασιακά και η φορολογική δικαιοσύνη είναι οι τομείς που υπερισχύει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η ασφάλεια ο τομέας που υπερισχύει η Νέα Δημοκρατία.