Αντιδράσεις για την τροπολογία της Φρουράς του Τσίπρα

πηγή: rigillis18.blogspot.gr

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Πάρο με την κουστωδία των 60 σωματοφυλάκων έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Όχι γιατί αμφισβητείται η δυνατότητα του πρωθυπουργού να κάνει φυλασσόμενες ολιγοήμερες διακοπές, αλλά γιατί με νυχτερινή τροπολογία, ουσιαστικά εν κρυπτώ, αποφάσισε να αυξήσει τη δυνατότητα των ημερών αποζημίωσης της φρουράς
του

Η τροπολογία της τελευταίας στιγμής προβλέπει ότι η φρουρά και ολόκληρη η συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού εξαιρούνται από το ανώτατο πλαφόν των 60 ημερών κατ’ έτος που έχει τεθεί για τις εκτός έδρας αμοιβές των κρατικών υπαλλήλων.

Με δεύτερη διάταξη, όπως αναφέρει σήμερα και η Εφημερίδα των Συντακτών, προβλέπεται ότι η συνοδεία των ανωτέρω, καθώς και των υπουργών Άμυνας, Εξωτερικών και Οικονομικών, θα διαμένει στο ίδιο ξενοδοχείο με το πρόσωπο που συνοδεύει.

Την τροπολογία υπογράφουν οι Πάνος Καμμένος, Νίκος Κοτζιάς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Για το ίδιο θέμα, πάντως κύκλοι του Μαξίμου ανέφεραν:

Προκειμένου να ξεπεράσει το φιάσκο των 96 ψήφων και τη δεινή πολιτική ήττα που υπέστη στη Βουλή, η ΝΔ επιστράτευσε τις ιντερνετικές της εφεδρείες με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού που θα έκανε υπερήφανο τον Γιόζεφ Γκέμπελς, σχετικά με υποτιθέμενη κυβερνητική αποστολή 54 ατόμων και τριήμερη διαμονή στην Πάρο με έξοδα του δημοσίου.

Επειδή ο λαϊκισμός και ο κιτρινισμός έχουν όρια, προσκαλούμε τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και τον κ. Κουμουτσάκο που έσπευσε να υιοθετήσει την γκεμπελική πρακτική, να μεταβούν στην Πάρο, προκειμένου να διαπιστώσουν, με τα ίδια τους τα μάτια, ότι η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean.

Έτσι, μπορούν να είναι σίγουροι πως το βράδυ της ίδια μέρας θα επιστρέψουν στην Αθήνα μαζί με την κυβερνητική αποστολή και την ίδια πτήση, προκειμένου να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους στον Πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος, ασφαλώς, δεν πρόκειται να ανεχθεί δύο ψεύτες και λαϊκιστές σε ανώτατα κομματικά αξιώματα.