Ανοιχτά παράθυρα για τον Κώστα Καραμανλή στο μέλλον από τον Θ. Ρουσόπουλο. Για νέες δηλώσεις ουσίας και προσδοκίες υστεροφημίας.

Οξύτατη επίθεση από την Φώφη Γεννηματά κατά της διακυβέρνησης Κ.Καραμανλή την περίοδο 2004-2009.

Και στο μέλλον με νέες παρεμβάσεις και δηλώσεις ουσίας αλλά και προοπτικές υστεροφημίας και δικαίωσης για την πολιτική του, όπως ήδη συμβαίνει με δικαστικές αποφάσεις για τα δήθεν σκάνδαλα της περιόδου 2004-2009 για τα Ομόλογα και το Βατοπέδιο, που είχε κάνει σημαία το ΠΑΣΟΚ του Γ.Παπανδρέου. «Στις κρίσιμες στιγμές και τονίζω το δημοψήφισμα πέρυσι, ο Καραμανλής πήρε σαφέστατη θέση», ανέφερε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος για τον πρώην πρωθυπουργό.

Όπως μεταδίδει ο Real, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του, συμπλήρωσε πως «ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός, ένας ηγέτης ο οποίος έμεινε πολλά χρόνια στην πολιτική σκηνή του τόπου δεν χρειάζεται να μιλάει κάθε μέρα».

Για τον βαθμό πολιτικής ενεργοποίησης του πρώην πρωθυπουργού είπε: «Μπορεί σε κρίσιμα σημεία να τοποθετείται και αυτά να είναι ικανά για να δώσουν το στίγμα. Έχει να κάνει κυρίως με το τι προσωπικά θα ήθελε ο ίδιος».

Ο ίδιος τόνισε πως «εγώ νομίζω ότι ο Καραμανλής έχει δώσει πράγματα στη χώρα τα οποία εκτιμώνται από κάποιους ανθρώπους σήμερα, θα εκτιμηθούν πολύ περισσότερο αύριο» και πρόσθεσε πως «όποια έργα να φέρουμε είτε το Σκοπιανό, είτε η υπόθεση των αγωγών η οποία δεν οδήγησε σε θετικά αποτελέσματα δυστυχώς, είτε οι μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που έφεραν ξένους επενδυτές στην Ελλάδα θα εκτιμηθούν δεόντως».

Σχετικά με την στάση του σχολίασε: «Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι επειδή ο κόσμος είναι ενοχλημένος γενικά με την πολιτική και με τους πολιτικούς δεν θα είχε και νόημα ένας πρώην Πρωθυπουργός να είναι κάθε μέρα είτε σε κανάλια είτε σε δημόσια παρουσία με όποιο τρόπο εκείνος νομίζει προκειμένου να λέει τις απόψεις του. Οι απόψεις έχουν παραμείνει εκεί, τα έργα του υπάρχουν και εκτιμώνται στις εποχές που πρέπει να εκτιμηθούν».

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Συνέδριο για νέο πολιτικό φορέα το 2017, αλλά χωρίς θέμα ηγεσίας

Σε ένα πολιτικό κείμενο πλαίσιο με 10 θέσεις-προτάσεις για την πορεία της χώρας και για το μέλλον της κεντροαριστεράς κατέληξε χθες το Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στο πολυσέλιδο κείμενο, η Δημοκρατική Συμπαράταξη ανοίγει τις διαδικασίες για συνέδριο συγκρότησης ενιαίου πολιτικού φορέα, εντός του 2017, στο οποίο θα συμμετέχουν όλα τα κόμματα και κινήσεις που το επιθυμούν, με ανοιχτές διαδικασίες και τη διατήρηση της αυτονομίας τους. Δεν γίνεται, ωστόσο, πουθενά λόγος ότι στο εν λόγω Συνέδριο θα τεθεί θέμα εκλογής νέας ηγεσίας.
Υπενθυμίζεται ότι οι συζητήσεις με το Ποτάμι είχαν ναυαγήσει, καθώς το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ήθελε αυτοδιάλυση των κομμάτων που θα συμμετείχαν στη δημιουργία του νέου φορέα και εκλογή νέου αρχηγού από τη βάση.
Το κείμενο των 10 θέσεων κινείται στη γραμμή της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για ίσες αποστάσεις από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, λογική με την οποία είχε διαφωνήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

….Ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ

Σαφής είναι και η διαφοροποίηση από τη ΝΔ, για την οποία υπογραμμίζεται ότι «δεν αποτελεί λύση η συντηρητική παλινόρθωση, η ηγεμονία της Δεξιάς με ή χωρίς “συμπλήρωμα”. Οι προσκλήσεις για “μέτωπα” του κ. Μητσοτάκη δεν μας αφορούν. Η σύμπλευση εξάλλου με την ΝΔ είναι κατανοητό ότι αποτελεί την καλύτερη πολιτική “χορηγία”, προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την μελλοντική συντήρησή του. Η ΝΔ παραμένει προσκολλημένη στην καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή 2004-2009. Αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της για τις πολιτικές που οδήγησαν στα μνημόνια. Ο κ. Μητσοτάκης διακηρύσσει την αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων, αλλά καμία συγκεκριμένη πρόταση για το περιεχόμενό τους δεν έχει καταθέσει».