Άμφισσα: Συνέλαβαν συνεργό του δράστη που φέρεται να σκότωσε την 13χρονη

Συνελήφθη χθες το απόγευμα μέσα στην πόλη της Άμφισσας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας-Δελφών, ένας 40χρονος Αλβανός για απλά συνέργεια στην ανθρωποκτονία της 13χρονης στην Άμφισσα που διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας στον καταυλισμό Ρομά.

Ο συγκεκριμένος άντρας είναι υπάλληλος του φυσικού αυτουργού και όπως προέκυψε από την έρευνα και τις καταθέσεις βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του δράστη κατά της διάρκεια του αιματηρού περιστατικού και δεν προσπάθησε να αποτρέψει τον εργοδότη του από τις ενέργειές του.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 34χρονου δράστη ανθρωποκτονίας, ο οποίος δεν φέρεται μέχρι στιγμής ούτε μέσω δικηγόρου να έχει εκφράσει πρόθεση να παραδοθεί.

Η κατάσταση στην Άμφισσα παραμένει τεταμένη, ενώ για τα όσα προηγήθηκαν της δολοφονίας και του τραυματισμού στο πόδι ενός άλλου 35χρονου Ρομά στον καταυλισμό, οι Αρχές κρατούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι να εντοπίσουν και τον δράστη και να μάθουν και από εκείνον τι συνέβη, αφού έχουν ακουστεί πολλές διαφορετικές εκδοχές, όπως από το ότι προηγήθηκε κάποια διάρρηξη σε βάρος του, έως ότι πέρασε από τον καταυλισμό με μεγάλη ταχύτητα και προκάλεσε την αντίδραση κάποιων Ρομά και συμπλοκή.