«Αλληλέγγυοι» από Γερμανία-Ισπανία πίσω από τα επεισόδια στην Ειδομένη

Ταυτότητα και υποκινητές φαίνεται ότι έχουν τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την Κυριακή, στην Ειδομένη, ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες με δυνάμεις των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό mEga, eκτιμάται ότι πρόκειται για ομάδα «αλληλέγγυων», οι οποίοι αργά το απόγευμα του Σαββάτου μοίρασαν εκ νέου χαρτιά στους μετανάστες, καλώντας τους «για τη μεγάλη φυγή προς τα Σκόπια».

Οι αρχές γνωρίζουν ότι πρόκειται για άτομα που έχουν έρθει από χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Γερμανία και Ισπανία, διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια και κάποιοι από αυτούς μένουν τη νύχτα στη Γευγελή και το πρωί επιστρέφουν στην Ειδομένη, σύμφωνα με το κανάλι.

Τα άτομα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπια των αρχών και μετά τα επεισόδια προσπάθησαν να εξαφανιστούν.

Οι αστυνομικοί από νωρίς το πρωί της Κυριακής είχαν παρατάξει λεωφορεία κοντά στον φράχτη για να μην φθάσουν οι μετανάστες, ωστόσο κάποιοι «αλληλέγγυοι» ζήτησαν να επιτραπεί μια ομάδα πέντε ατόμων για επίδοση ψηφίσματος.

Ενώ έγινε δεκτό το αίτημα, την ίδια ώρα οι επιτήδειοι έπαιζαν το δικό τους παιχνίδι, δείχνοντας το δρόμο πίσω από τα λεωφορεία στους εκατοντάδες μετανάστες για να φθάσουν τελικά στον φράχτη.

«Πόλεμος» στην Ειδομένη: Τα επεισόδια, η στάση του Κράτους, τα Σκόπια

Τελικά εισέβαλαν τα Σκόπια; Οι χειροβομβίδες πάντως επί ελληνικού εδάφους έπεφταν