Αλεξιάδης προς φορολογούμενους: «Βιαστείτε. Υποβάλλω παράκληση».

Πηγή:Nonpapernews.gr

Μόλις το 8% έχουν υποβάλλει φορολογικές δηλώσεις. Αργόσυρτη διαδικασίας. Όλοι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε προθεσμία. Δείγμα ότι φέτος οι εισπράξεις για το Δημόσιο, μετά επτά χρόνια λιτότητας και φορολογιών, θα είναι περιορισμένα, κλατω από τις προβλέψεις. Με αργούς ρυθμούς προχωράει η διαδικασία υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς από τις 5 Απριλίου που άνοιξε η ηλεκτρονική πύλη του Taxisnet και μέχρι το πρωί της Τετάρτης είχαν υποβληθεί 500.000 δηλώσεις.

Οι αργοί ρυθμοί αποδίδονται και στην αποχή των λογιστών που αντιδρούν στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης διαμηνύει ότι δεν θα δοθεί καμία παράταση στην προθεσμία η οποία λήγει κανονικά στις 30 Ιουνίου. Όπως είπε, παράταση θα δοθεί μόνο για όποια μέρα υπάρχει πρόβλημα στο Taxis.

Από τις δηλώσεις που έχουν ήδη υποβληθεί, το 54% ή 270.000 είναι μηδενικές, 100.000 είναι πιστωτικές, δηλαδή προκύπτει επιστροφή φόρου για τους φορολογούμενους, ενώ οι υπόλοιπες 130.000 είναι χρεωστικές, με τους φορολογούμενους να καλούνται να πληρώσουν φόρο για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015.

Ο κ. Αλεξιάδης μιλώντας χθες στο «Πρακτορείο 104,9 FM» αφού απηύθυνε έκκληση στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν έγκαιρα την εκκρεμότητα υποβολής της δήλωσής τους υπενθύμισε ότι για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα ισχύσει η πληρωμή σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο. Ωστόσο ανέφερε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει διάταξη για την πληρωμή του φόρου και σε μηνιαίες δόσεις, έως και τον Δεκέμβριο του 2016. «Αν κάποιος καταθέσει τώρα τη δήλωση και γίνει εκκαθάριση μέσα στον Μάιο, θα μπορεί από τον Ιούνιο να χρησιμοποιήσει αυτό το μέτρο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός